Szegedről útban London felé

Szegedi Tükör | 2012. június 1. 10:00
szegedi tükör - 2012. június, nagy péter, londoni olimpia, szegedi lelkesedés sk
Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK +105 kilogrammban versenyző súlyemelője első szegedi sportolóként harcolta ki a londoni olimpián való szereplést.

Sikerek

Pályafutása legjobb eredményei: 2007-ben La Corunában az uniós tagállamok Európa- bajnoka. 2010-ben Taipeiben egyetemi világbajnok, 2011-ben Kínában Universiadegyőztes, Párizsban a vb-n 8. helyezett, és Londonban megnyerte az előolimpiát súlycsoportjában. 2012-ben Antalyában Európa-bajnoki bronzérmes lett szakításban.

Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK +105 kilogrammban versenyző súlyemelője első szegedi sportolóként harcolta ki a londoni olimpián való szereplést. A sportág történetében először szerepel szegedi klubból súlyemelő a nyári játékokon. Nevelőedzője volt Pirik János a Győri Rekard
SE-ben, jelenlegi edzői Ördögh István és Oláh Imre, szövetségi edzője Bökfi János. A kiváló 26 éves sportoló a Győr-Moson-Sopron megyei Rédéről származik, jelenleg az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán tanul. Élete nagy sikere, hogy kijutott az idei olimpiára. Az olimpián való  szerepléshez szükséges kvótát Európa- és világbajnokságokon szerezte meg. Hazánkból csak egy férfi súlyemelő indulhat az olimpián, ő pedig Nagy Péter, aki képviseli országunkat és Szegedet. Nagy Péter elmondta: „A minimális elvárás önmagam felé a pontszerzés, ez azt jelenti, hogy az első hatban kell végeznem. Az egyéni csúcs is összejöhet, 415 kg fölé kell kerülnöm. Az álmom 420 kg, és még akár ez is meglehet. A várható legnagyobb ellenfelem az iráni, az orosz és az ukrán súlyemelő lesz”. Az olimpia megkezdéséig Szegeden, Békéscsabán és Tatán készül a sikeres olimpiai szereplésre.