Hirdetés

Szépen ragyog az ezüst!

Szegedi Tükör | 2012. június 1. 10:05
szegedi tükör - 2012. június, Floratom Szeged AC Kalo-Méh, asztalitenisz, lukács levente
Történelmet írt a Floratom Szeged AC Kalo-Méh férfi asztalitenisz-csapata, amely ezüstérmes lett az Extraligában, ezzel a szegedi asztaliteniszsport legfényesebb bajnoki érmét szerezte meg.

Nem akármilyen szezont tudhat maga mögött a Floratom Szeged AC Kalo-Méh extraligás férfi asztalitenisz- csapata: Lukács Levente játékos-edző együttese úgy lett ezüstérmes, hogy a szezon előtt még a kiesés is szóba került.
– Erősítenünk mindenképpen kell, mivel jövőre felduzzasztott, 12 csapatos lesz az Extraliga, amelyből négy együttes esik ki. Olyan játékost szeretnénk igazolni, aki nemcsak a meccsekre tart a csapattal, hanem, ha lehet, edzeni is tud Szegeden. Vannak kiszemeltjeink, majd a szezonkezdésig meglátjuk, kivel sikerül megállapodni – nyilatkozta Lukács Levente még tavaly júniusban. Aztán kiderült, ki lesz a csapat harmadik embere: a szerbiai Szpartak Szabadkából érkező Kószó Attila személyében 25 éves, szerb utánpótlás- válogatott, ifjúsági Európa-bajnokságon csapatban második versenyzővel erősödtek. Összeállt a Kószó, Dudás Róbert, Lukács trió. A Floratom vereséggel kezdte az évet, a végül százszázalékos mérleggel bajnokságot nyerő Celldömölktől kaptak ki – ezután azonban szépen lassan elkezdte gyűjtögetni pontjait az Extraligában.

Történelmi sikert ért el a Floratom Szeged AC Kalo-Méh


Látszott, hogy ott lehet az élbolyban a csapat, és bár néhányszor nagyon szoros meccsre kényszerült, a Celldömölk elleni kudarc után sokáig egyetlen csapat sem tudta két vállra fektetni őket. Mivel a csapat eddigi legjobb helyezése az ötödik volt a magyar élvonalban, ezt szerették volna  túlszárnyalni a csodás ősz után tavasszal. Az utolsó fordulók előtt egy előrehozott meccsen sikerült nyerni Békésen, amellyel eldőlt, hogy ha nem hibáznak, nemhogy az érem, de az ezüst is összejöhet. Végül így is lett: az utolsó előtti (a Szegednek utolsó) fordulóban a Floratom nyerni tudott Pécsen, és a Félegyháza–Pénzügyőr meccs is a szegediek számára egyedüli eredményként megfelelő 5–5-ös döntetlennel zárult, ezzel pedig Lukács Levente együttese a szegedi asztaliteniszsport legfényesebb bajnoki érmét szerezte meg.