Hirdetés

Csodás évet zárt az ABCOM-Szeged

Szegedi Tükör | 2012. június 1. 10:10
szegedi tükör - 2012. június, abcom-szeged, mészárosné kovács andrea
Remek szezonon van túl az ABCOM-Szeged KE női kosárlabdacsapata: Mészárosné Kovács Andrea együttese veretlenül nyerte meg az amatőr női bajnokságot, a BEAC elleni kiharcolta a feljutást, és megnyerte a második számú hazai kupasorozatot, a Hepp-kupát. Az együttes jövőre már az élvonalban bizonyítana.

Szeged női kosárlabdacsapata anyagi gondok miatt nem tudta vállalni az élvonalbeli indulást a mögöttünk hagyott szezon elején. Bár az együttes negyedik lett 2011-ben, és válogatottakat is adott a nemzeti csapatnak, olyan financiális gondokba került, hogy vezetői kénytelenek voltak  meghozni az ésszerű, de nagyon nehéz döntést: csak a másodosztályú küzdelmekben, az amatőr NB I-ben vesznek részt.
– Az idei szezon egyértelműen az építkezés éve. Mindenki tudja, milyen kálvárián mentünk keresztül, éppen ezért örömteli, hogy féléves tárgyalások során sikerült megállapodnunk az ABCOM Kft.-vel – mondta Domokos Mihály, a klub elnöke, miután októberben új névadó szponzorhoz jutott az együttes.

Hepp-kupa-siker, amatőr bajnoki cím, feljutás – mindezt veretlenül

Mészárosné Kovács Andrea edző meg is kezdte az építkezést, és a Fürész Emőke, Rajnai Zsuzsa, Tóth Cecília, Pungor Krisztina, Lengyel Dalma, K ováts Anna hatos mellé fiatal játékosokat beépítve sorra szállította a győzelmeket. Olyannyira, hogy az amatőr NB I Keleti csoportjának egész alapszakaszában veretlen maradt az együttes, közben pedig a Szekszárd 73–55-ös legyőzésével, több A csoportos csapatot búcsúztatva az újszegedi sportcsarnokban elhódította a Hepp-kupát, 2010 után másodszor. – Egy kupát megnyerni mindig nagy öröm, most is az. Végig komolyan vettük a sorozatot, reméljük, néhány másik csapatnál is így állnak majd hozzá a jövőben – mondta a második számú hazai kupasorozat fináléja után Mészárosné Kovács Andrea.
Bár a magyar kupában a Ferencváros ellen vereséget szenvedett, és ki is esett a csapat, a bajnoki rájátszásban tovább szárnyalt, és előbb a Pécsi EAC-ot, majd a Nagykanizsát legyőzve nyerte meg az aranyérmet. A szezonra a koronát a BEAC Újbuda ellen tette fel az együttes: kettős győzelemmel nyerték meg a párharcot, és harcolták ki a feljutást. A csapatból az egész szezonban megbízható  teljesítményt nyújtott a már említett rutinos hatfős mag, de közülük is kiemelkedett Kováts Anna, aki 19 évesen az egész bajnokság legértékesebb és legponterősebb játékosa lett egy személyben.
Most már nincs más hátra, mint megteremteni az A csoportbeli indulás feltételeit, amelyen jelenleg is dolgoznak a klub vezetői.
– Az biztos, hogy fiatalokra, egyetemistákra épülő élvonalbeli csapatot szeretnék, amely éppen az egyetem miatt évekig együtt játszhatna. Az már csak az anyagiaktól függ, sikerül-e kiegészítenünk a keretet rutinos hazai kosarasokkal és légiósokkal – fogalmazta meg várakozásait Mészárosné.