Hirdetés

Minden jó, ha a vége jó

Szegedi Tükör | 2012. április 5. 13:01
szegedi tükör - 2012 április, naturtex-szte-szedeák
Tavalyhoz hasonlóan a 2011–2012-es szezonban is a bajnoki 11. helyet szerezte meg a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata.

A búcsú, a Zalaegerszeg elleni utolsó meccs igazán szépre sikerült az együttesnek, amelynek vezetői már a következő szezon  csapatát építik.Nem akármilyen kosarakat hozott a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi  kosárlabdacsapatának szezonbeli utolsó bajnokija. A Zalaegerszeg elleni összecsapáson Kiss Zsolték a győzelem mellett arra is figyeltek, hogy kiszolgálják közönségüket, különösen a Drahos Gábor passzaiból eredményes amerikai légiós, Jonathan Levy volt elemében.
– Az egész csapat készült arra, hogy ha lehet, ehhez hasonló, látványos kosarakat is szerezzünk – nyilatkozta a 29 éves amerikai hátvéd, aki azóta már visszatért hazájába.

 Minden jó, ha a vége jó


– Több volt bennünk. Sokszor pechesek voltunk, az utolsó percekben csúsztak ki győzelmek a kezeink közül. A sportban nincs ha, ennek ellenére azt mondom, ha azok másként alakultak volna, bekerülhettünk volna a rájátszásba. Imádtam Szegeden játszani, sajnálom, hogy a féléves ittlétemet nem kellett a play off miatt néhány héttel meghosszabbítani. Jövőre ismét Európában szeretnék játszani, és talán Szegedre is visszatérek még – mondta még az elutazása előtt Levy.
Bizony voltak meccsek, amelyeket csak pár ponttal bukott el Fodor Péter csapata, például a Debrecen elleni, idegenbeli (91–94) és hazai (78–81), a Szolnok elleni, idegenbeli (88–90), a Falco (83–85) és a Kaposvár (70–71) elleni, hazai összecsapás. Nem lehet azt mondani, hogy Fortuna támogatta volna az  együttest, amely nyolc győzelemmel zárta az alapszakaszt.
A rájátszás még csak a negyeddöntőknél tart, a Szedeák számára azonban már nem rendeznek tétmeccset a következő A csoportos szezon rajtjáig. A csapat még edz, a vezetők pedig tárgyalnak a szerződések  meghosszabbításáról. A három légiós közül csak Levy utazott haza, az alapszakasz második legértékesebb játékosának bizonyuló Tomiszlav Ivosev és honfitársa, a szerb Nebojsa Dukics még Szegeden maradt, bár sűrűn járnak haza is (menedzserük már elkezdte a tárgyalásokat a csapat vezetőivel).
– A kitűzött célunk az volt, hogy stabilan bennmaradjunk az A csoportban, ez sikerült. Összességében nem lehetünk csalódottak a 11. hely miatt – összegzett Drahos Gábor, a gárda irányítója.
– Folynak a tárgyalások, ám konkrétumok még nincsenek. Az biztos, hogy remek  társaság gyűlt össze a Szedeáknál, és mindenki szívesen folytatná itt a következő szezonban is – tette hozzá.
A  2012–2013-as A csoportos szezon októberben veszi majd kezdetét.