Hirdetés

Visszahódított bajnoki cím

Szegedi Tükör | 2012. április 5. 12:58
szegedi tükör - 2012 április, sport, szegedi te tekecsapat
Három év után újra a Szegedi TE a férfi tekecsapat Szuperliga elsője: az immár kilencszeres bajnok együttes visszahódította a Zalaegerszegtől az aranyérmet.

Az elmúlt évtizedben csak két együttes tudta megszerezni a férfi tekecsapat Szuperliga bajnoki címét: a Szegedi TE és a Zalaegerszeg. Előbbi az idei szezonig nyolcszor, míg a zalaiak háromszor végeztek az élen a sorozatban. A 2011–12-es szezon két favoritja is ez a két csapat volt. Rendhagyó bajnokság elé nézett a két rivális, hiszen az elmúlt  néhány évben megszokott, play off rendszerű – elődöntő, majd döntő két-két meccsel, és a két mérkőzés alapján a jobb jutott tovább, illetve nyert – Szuperliga helyett most egy korábban már alkalmazott szisztéma szerint kellett az elsőről dönteni. A legjobbnégy ugyanis négy kört játszott úgy, hogy mindegyik csapat egyszer volt házigazda. Répcelakon és Zalaegerszegen a címvédő zalaiak, míg Szolnokon a Szegedi TE nyerte a fordulót, így aztán az alapszakasz-elsőség általi egy pont előny szegedi szempontból a záró, hazai forduló előtt egy pont hátránnyá változott. A hatalmas csatára jellemző, hogy három játékos után – miközben a szolnoki és az újonc répcelaki csapat a bronzéremét küzdött – a Szeged és a Zalaegerszeg egyforma fát ért el.

 Visszahódított bajnoki cím


Mintha semmi sem történt volna. Kiss Norbert parádéja után aztán Kovács Péter és Karsai László növelni tudta az előnyt, így a zárókört, egyben a bajnokságot is a Szegedi TE nyerte, immár a kilencedik csapataranyérmét megszerezve. Folyt a pezsgő, szólt a zene az újszegedi teke- és bowlingcentrumban – a csapat jól megünnepelte a kilencedik aranyérmet.
– Az elmúlt három év szakmai munkája beérett, hiszen a bajnoki cím elvesztése óta csak az a cél lebegett előttünk, hogy újra mi legyünk az elsők. És ezért mindenki, játékosok, vezetők, szponzorok rengeteget tettek – nyilatkozta boldogan Karsai Ferenc klubelnök. Már csak egy elsőség hiányzik a jubileumi, tizedikhez. A klubnál bíznak benne, hogy ez akár már a következő szezonban meglesz.