Hirdetés
Hirdetés

Egyedül nem megy? Egyedül nem megy!

Szegedi hírek | 2012. június 4. 19:05
Juhász Gyula, Kosik Dénes, Mihálffy Béla, Nógrádi Tibor, Rózsavölgyi József, Kozma József, Ménesi Imre, külső városrészek, részönkormányzat
A Fidesz-KDNP külső városrészeket képviselő politikusai: Juhász Gyula (Tápé), Kosik Dénes és Mihálffy Béla (Kiskundorozsma), Nógrádi Tibor (Szentmihály) és Rózsavölgyi József szerint a szocialista képviselők távollétükkel akadályozzák a Pénzügyi Bizottság munkáját.

Pénzügyi Bizottság tagjai

A bizottság elnöke: 

Dr. Farkas László (Fidesz-KDNP)

A bizottság alelnöke: 

Dr. Keresztúri Farkas Csaba (Jobbik)

A bizottság tagjai:

Póda Jenő (Fidesz-KDNP)

Ménesi Imre (MSZP)

Dr. Révész Mihály (MSZP)

A bizottság nem képviselő tagjai:

Málovics György (LMP delegált)

Görög Tibor (Fidesz-KDNP delegált)

Dr. Kereszty Ágnes (Fidesz-KDNP delegált)

A képviselők erről mai sajtótájékoztatójukon beszéltek, ahol elmondták, a Pénzügyi Bizottság MSZP-s delegáltjai a legutóbbi két ülésen nem vettek részt a városi részönkormányzatok pénzügyi döntéseinek jóváhagyásakor, így azokat a bizottság nem tudta elfogadni. A Fidesz-KDNP politikusai szerint ezzel késleltetik a városrészek fejlesztéseit. Arra a kérdésre, azonban egyik képviselő sem tudott válaszolni, hogy miért nem sikerül a többségben lévő fideszes képviselőknek határozatot hozni akkor, amikor jelenlétük elég bármilyen napirendi pont elfogadásához. A Pénzügyi Bizottságban 4 Fidesz-KDNP, 1 Jobbik, 2 MSZP és 1 LMP delegált ül, így a két szocialista képviselő hiányzása esetén is minden gond nélkül el tudnák fogadni az előterjesztéseket. Igaz ehhez a Fidesznek gondoskodnia kellene arról, hogy valamennyi képviselője ott legyen az ülésen.

 

 

A szocialista frakció vezetője Kozma József és helyettese Ménesi Imre az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

„Szomorúan tapasztaljuk, hogy a helyi Fidesz képviselői a párt országos politikájának megfelelően Szegeden is a társadalom megosztottságára törekszenek.

Az MSZP-nek, és a város vezetésének az előző ciklusokban, most és a jövőben is egyaránt fontos minden szegedi. Jól tudják ezt a körtöltésen kívül élők, hiszen csatornát, utakat, művelődési házakat, a kiskertes övezetek közvilágítást kaptak. A paneles városrészekben élők, teljes városrészi és panelfelújításokat, terek, utak felújítását tapasztalhatták meg, míg a belvárosban élők komplett belvárosi fejlesztésnek, mint a Kölcsey utca, Reök előtti tér, a Gutenberg utca és a most induló Dugonics tér-Árpád tér felújításának örülhetnek.

Botka László polgármester közel két éve ajánlotta fel először – és azóta többször is – az együttműködést a Fidesznek, de ők a szembenállást választották. A helyi Fideszben mindenkinek csak a saját érdeke a fontos, ezért képtelenek közös, a város egészét érintő pozitív döntéseket hozni. Erről nem a szocialisták tehetnek, kárát viszont az egész város láthatja.”

 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés