Hirdetés
Hirdetés

Pick Szeged: elindult egy úton

Szegedi Tükör | 2011. december 7. 15:07
Szegedi Tükör - 2011 december
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata alapos változáson ment át az elmúlt idõszakban. A nyáron több új, fiatal játékos érkezett a csapathoz. Skaliczki László együttese az õszi szezonban több emlékezetes meccset is játszott, többek között legyõzte a nagy riválist, az MKB Veszprémet, és a bombaerõs francia Montpellier-t.

Minden szegedi szurkoló vágya és álma valósult meg novemberben. Hosszú, közel 3 és fél éves sikertelenség után ismét nyert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a nagy rivális, az MKB Veszprém ellen. Totális telt ház és remek hangulat  jellemezte a rangadót, amit 24–23-ra megnyert a Pick. Mindenképpen fényes és remek diadal volt ez a magyar bajnoki címvédő ellen. Sajnos ezután a sérülések miatt tartalékos Szeged elveszítette a veretlenségét a Budapest Bank férfi kézilabdaligában, a Tatabánya otthonában nem várt vereséget szenvedett.

Hatalmas csatában győzött a Pick a Montpellier ellen.

Ennek ellenére a drukkerek elégedettek a  csapat teljesítményével, a BB-ligában az első kört 11 győzelemmel és egy vereséggel zárta. Sőt a második kört is remekül kezdte, a nyáron alaposan megerősödött Gyöngyös otthonában (32–29) nyert a Tisza-parti alakulat. 
Nézzük az eddigi BL-szereplést! Azt már mindenki tudta a sorsoláskor, hogy a továbbjutáshoz bravúr kell. Előzetesen a szerb Partizan és a spanyol León tűnt verhetőnek. A szerb bajnokot el is intézte a Pick idegenben, azonban a spanyol bajnokság  bronzérmesétől hazai pályán vereséget szenvedett. A hispánok eddig várakozáson felül teljesítettek, öt forduló után vezették a D csoportot. A bravúr pedig végül összejött, a  minden idők legnagyobb meccsei közé eséllyel pályázó Pick Szeged–Montpellier találkozót 38–35-re megnyerte a magyar bajnoki ezüstérmes. Erre már Európa is felkapta a fejét, a Skaliczki-legények parádés teljesítménnyel rukkoltak elő. A Pick továbbra is az ötödik helyen áll a BL-ben a csoportban, azonban a francia bajnok elleni siker mindenképpen reménykeltő. A továbbjutást jelentő negyedik hely megszerzése azonban nem kis feladat. A hátralévő öt meccsből (Koppenhága itthon, Montpellier idegenben, Kiel idegenben, Partizan itthon, León idegenben) hármat meg kellene nyerni ahhoz, hogy a Pick a legjobb tizenhat közé jusson. Komoly kihívás, komoly feladat. De ha az előző szezont nézzük, akkor a jóval esélyesebb orosz bajnok, a Csehovszki Medvegyi ellen is  sikerült egy bravúr, így a mostani csapatban is benne van egy ilyen teljesítmény.
A Pick Szeged vezetése nem ígért  nagyon dolgokat, csak annyit, hogy építkezik, lépésről lépésre fejlődik. Az ősz eddig azt bizonyítja, hogy a csapat lépked,  ez pedig reménykeltő a jövőre nézve.

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés