Címoldal

Bródy dalai szólnak a szegedi zsebrevüben

2017. 11. 13. 16:28 | PDF | Nyomtatható változat

pinceszínház, janik lászló, bródy jános, zsebrevü

Tizennégy Bródy János dal is elhangzik a szerző engedélyével a Pinceszínház legújabb ősbemutatóján, a BÁRcsak című zsebrevüben. Janik László darabját november 24-én mutatja be a szegedi magánteátrum.

Bródy dalai szólnak a szegedi zsebrevüben

A teátrum új ősbemutatóját BÁRcsak címmel Janik László írta és ő maga állítja színpadra Bródy János dalaival – mondta a darabról tartott sajtótájékoztatón hétfőn Varga Bálint, a Pinceszínház vezetője. Kiemelte, a kétszemélyes, intim hangvételű darab jól illeszkedik a Pinceszínház műsortervébe. Az évadban még két bemutatót terveznek – tette hozzá.

Februárban mutatják be Christopher Hampton Veszedelmes viszonyok című darabját. Az izgalmas romlottsággal fűszerezett, erotikus történet után tavasszal egy vérbő francia vígjátékkal, a Leszállás Párizsban című Marc Camoletti darabbal mutatkozik be a társulat.

A november végi ősbemutatóról elhangzott, a BÁRcsak két színész barátságáról szól, akik egy bárban lépnek fel szabadidejükben, hogy kiegészítsék színházi fizetésüket. Sorsok, érzelmek, élethelyzetek villannak fel és elevenednek meg, hogy a felhőtlen kacagástól a melankólián át a sírásig és vissza kísérjék a nézőket.

Janik László zsebrevüjéből az is kiderül, hogy egy könnyed bárműsor mögött is mennyi munka, mennyi feszültség van, és olykor magunkra ismerhetünk bármi is legyen a foglalkozásunk. Bródy János dalai – amelyekből tizennégy hangzik el élőben az elődás során – nem csupán egy kort és egy intellektuális világot idéznek, de folyamatosan apropóját, vagy hátterét adják a két szereplő sorstörténeteinek. Hogy a két szereplő egyébként ellenkező nemű? Nos, ez sem lesz mellékes.

A kétszemélyes kamaradarab szereplői Papp Gabriella és Szrapkó Nándor. A darab írója és rendezője Janik László. Bemutató november 24-én este fél 8-tól a Szegedi Pinceszínházban.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!


 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!