Címoldal

Ping pong suliban próbálgatják szárnyaikat

2017. 09. 15. 00:54 | PDF | Nyomtatható változat

ping pong, suli, atsk szeged, vi2017-09, tv

Idén is elindult az ATSK Szeged szervezésében a ping pong sulit. Az egyesület várja azokat az alsósokat, felsősöket és idősebbeket is, akik meg akarják tanulni a távol keletről érkezett sportot. Az első asztalitenisz edzésekre érkeztek olyanok, akik évek óta visszajárnak, de volt olyan is, aki először vett ütőt a kezébe.

Mint minden sportban, a ping pongban is fontos a bemelegítés. Az ATSK Szeged edzőtermében a ping pong suli diákjai gyakorolják az asztalitenisz fortélyait. Minden évben elindítja az egyesület ezt a programot, amin keresztül messzire lehet jutni. 

Márki Ernő az ATSK Szeged ügyvezetője elmondta, a ping pong suliból lehet bekerülni a versenyzők közé. Az elmúlt húsz év tapasztalata azt mutatja, nem könnyű azonban bekerülni oda.  Eddig már több mint 1500 gyerek járt a ping pong suliba, és közülük 60-80 tudott bekerülni a versenyzők közé. Viszont akik ott voltak azok mind az ország legjobbjai közé kerültek. - tette hozzá Márki.

Jancsák Máté már három éve gyakorolja a ping pongot. A 2012-es londoni olimpián elért magyar asztalitenisz sikereken felbuzdulva jött le az edzőterembe. Szerinte a legfontosabb részei ennek a sportnak a technikai elemek.  

Akadnak olyanok is, akik most járnak először az ATSK termében. Bocsor Mandulának nem teljesen ismeretlen az ütő, de most jár először ping pong edzésen. Elmondta, szerette volna kipróbálni a sportot, mert nagyon tetszik neki.

Hosszú labdamenetek még nincsenek, de lelkes ping pong sulisokból nincs hiány az ATSK Szeged edzésein. 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!