Címoldal

Szegedi fiatalok a tajvani Universiaden

2017. 08. 08. 19:42 | PDF | Nyomtatható változat

universiade, gyorskorcsolya, tornado team se, vi2017-08

Két hét múlva kezdődik Universiade. Az olimpia után ez a legnagyobb multisport esemény a világon. Az egyetemistáknak, és főiskolásoknak rendezett versenysorozat programjába idén bekerült a gyorsasági görkorcsolya is. Hazánkat öten képviselik ebben a sportágban, valamennyien a szegedi Tornádo Team SE tagjai.

Javában róják a köröket a Tornádo Team görkorcsolyázói. A szegediek Európa bajnokságon már túl vannak, és már a következő megmérettetésre készülnek. Gardi Dominikáéknak az Universiade lesz az eddigi legnagyobb versenyük. Ez a viadal több szempontból is hasonlít egy olimpiához. Például abban, hogy hivatalos eskületétel előzi meg, amely mély nyomot hagyott a szegediekben.

Gardi Dominika elmondta, már nagyon várják az utazás és a versenyt, mivel óriási hangulat lesz ennyi sportolóval együtt.

Egy másik versenyző, Török Réka szerint is ez egy óriásai lehetőség mindannyiuk számára.

A magyar küldöttség rekord nagyságú lesz. Kétszáz negyvenen utaznak Tajvanra, közülük 141-en versenyzők. Tizennégy kötelező sportág mellett hét másik számban is összemérik erejüket. Új sportágként a gyorsasági görkorcsolyában is.

Kopilovic Eleonóra a magyar csapat nagyságát emelte ki. Ő arról is beszélt, alig várja a versenyt, hogy szurkolhasson és versenyezhessen.

A kezdésig alig két hét van hátra. A magyar küldöttség - köztük a szegedi görkorcsolyások - a jövőhéten utaznak. Az Universiade augusztus 19-én, szombaton kezdődik.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!