Címoldal

Négy szegedi érem Portugáliában

2015. 07. 27. 13:30 | PDF | Nyomtatható változat

korosztályos kajak-kenu világbajnokság, kajak-kenu, edf démász-szegedi ve, kopasz bálint, horváth alexandra, birkás balázs, győzelem, érmek, vi07

Négy érmet hoztak haza a szegedi versenyzők a Portugáliában rendezett korosztályos kajak-kenu világbajnokságról. Az algyői Kopasz Bálint egy aranyat és egy bronzot nyert az ifiknél, míg az u23-as mezőnyben az EDF DÉMÁSZ versenyzői Horváth Alexandra és Birkás Balázs is egy-egy bronzot szerzett.

Kiváló utolsó 200 méterének köszönhetően világbajnok lett kajak egyes 1000 méteren Kopasz Bálint. Az algyői sportoló ritkán látható ritmusváltás után előzte meg addig vezető riválisát a döntőben és nyert aranyat a montemor-o-velhói világbajnokságon. Kopasz Bálint az ifi négyessel a harmadikként ért be a célba.

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE versenyzői közül Horváth Alexandra is dobogóra állhatott a vb-n. Az U23-as női kajak négyessel a harmadik helyen végzett. Szintén az U23-as mezőnyben versenyezhetett a 19 esztendő Birkás Balázs. A szegedi kajakost a 200 méter döntőjében csak a felnőtt Európa-bajnok szerb riválisa és egy német versenyző előzte meg, így ebben a korosztályban is éremmel mutatkozhatott be.

A mindössze 15 esztendős Nagy Bianka két távon versenyzett Portugáliában az ifjúsági mezőnyben. Kása Péter kettes pályán kenuzó tanítványa 200 méteren 5., 500 méteren pedig 6. lett pályafutása első világbajnokságán.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!