Címoldal

Gyorsan lebukott a biciklitolvaj

2017. 09. 20. 12:48 | PDF | Nyomtatható változat

rendőrség, kerékpér, bicikli, tolvaj, rendőrség, lebukás, vi2017-09

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy kerékpárost igazoltattak a belvárosban, amikor egy járókelőnek ismerős lett a kétkerekű. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az igazoltatott férfi a kerékpárt nem sokkal korábban vihette el, így ellene lopás miatt indult eljárás.

A járőrök hétfőn eset állítottak meg egy belvárosban bicikliző férfit. Igazoltatása során ellenőrizték a személyazonosságát, de az általa vezetett kétkerekűt is megvizsgálták a körözési rendszerben, mely abban nem szerepelt. Amikor a jármű tulajdonjogáról nyilatkoztatták, azt mondta, azt korábban a piacon vásárolta.

Az intézkedés közben a rendőrökhöz odament egy az utcában lakó férfi és a járőröknek elmondta, hogy neki is épp ilyen biciklije van, valamint az azon található különös ismertetőjelek is egyeznek a sajátjával. Ezt követően az egyik járőrrel a lakóhelyére ment, majd ott megállapították, hogy a kerékpár nincs a helyén.

A feltételezett elkövetőt a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!