Címoldal

Lezárult a főiskolások bűnmegelőzési kurzusa

2017. 05. 30. 10:57 | PDF | Nyomtatható változat

csongrád megyei rendőr-főkapitányság, bűnmegelőzési kurzus

Befejeződött a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szegedi főiskolásoknak tartott bűnmegelőzési kurzus. A hallgatók csaknem fele jeles eredménnyel végzett.

A féléves, 2 kredit pontot érő képzést, melynek a CSMRFK díszterme adott otthont, 56 hallgató fejezte be sikerrel, közülük 21-en jeles eredménnyel. A diákok 12 különböző témakörben, hetente másfél órás előadást hallgattak. Minden témakört a terület egy-egy jól felkészült rendőri, vagy külső szakértő tartott. Ezeket a különálló témákat összekötötte, a fiatalok biztonságának kérdése, és a prevenció lehetősége. A kurzus szlogenje a „Fiatalok biztonsága, jövőnk záloga” volt.

A hallgatók többsége tanár szakos, így a szervezők és az oktatók azt remélik, hogy a megszerzett elméleti tudásanyagot jól tudják majd hasznosítani későbbi pályájukon. A diákoktól kapott visszajelzések szerint az órák színesek, érdekesek, számukra hasznosak voltak.

A CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya csaknem két évtizede szervez különböző prevenciós kurzusokat leendő pedagógusoknak az SZTE együttműködésében. Évente három szeminárium, illetve előadás közül választhatnak az érdeklődő hallgatók, akik száma kurzusonként minden esztendőben 50-100 között mozog.  A napokban a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző karán tartott „Általános prevenciós” kurzus zárult sikeresen.
 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!