Címoldal

Tiszasziget, Ásotthalom 1-1, Röszke 2 órás várakozás

2013. 12. 21. 14:14 | PDF | Nyomtatható változat

határátkelő, vendégmunkások, torlódás, röszke, tiszasziget, ásotthalom, rendőrség

A hazánkból kilépő sor összeér a Szerbiába belépő kocsisorral, így a magyar rendőrök a kiléptetést tovább nem tudják gyorsítani. Minden környékbeli határátkelőhelyen várakozni kell az autósoknak.

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen 2 órás várakozásra kényszerülnek a Magyarországról kilépni szándékozók. A hazánkból kilépő sor összeér a Szerbiába belépő kocsisorral, így a magyar rendőrök a kiléptetést tovább nem tudják gyorsítani. Röszkénél 2013. december 21-én 13 órától megszűnt a terelés Tompa irányába.

Jelenleg az ásotthalmi és a tiszaszigeti határátkelőhelyen is egy-egy órás várakozás alakult ki a személyforgalomban, ezért célszerű Tompa irányába kerülni.

Karácsonyig a kilépő oldalon várható torlódás a Nyugat-Európából szabadságra indulók rohama miatt, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki. A pravoszláv karácsonyt követően (2014. január 8-tól) a határátkelőhely belépő oldalára nehezedik majd nyomás előreláthatóan egészen 2014. január 20-ig.

A police.hu internetes portál folyamatosan tájékoztatást ad a határátkelőhelyeken kialakult várakozási időről. A röszkei határátkelő a 30/466-1026-os telefonszámon érhető el, az aktuális forgalmi helyzetről ezen a telefonszámon is érdeklődhetnek.

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi és járműokmányok) magukhoz vették-e, illetve rendelkeznek-e a megfelelő mennyiségű folyadékkal, meleg ruhaneművel. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal beléphetnek.

A rendőrség kéri, hogy a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg, a feltorlódott kamionsor mellett lassan haladjanak el. Az ünnepek alatt várható roham miatt az M5-ös autópályán is erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintéssel közlekedjenek.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!