Címoldal

Hat évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

2017. 08. 23. 10:35 | PDF | Nyomtatható változat

szegedi törvényszék, kábítószercsempész, ítélet

Hat év börtönbüntetéssel sújtott szerdán első fokon a Szegedi Törvényszék egy szerb férfit, aki 15 kilogramm marihuánát próbált Ausztriába csempészni Magyarországon keresztül 2016 karácsonyán.

A bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek az 51 éves férfit, akit a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasított Magyarország területéről.

A Szerbiában már többször büntetett, eladósodott, munkanélküli vádlott 2016 telén ismeretlenül maradt megbízóival megállapodott, hogy kilogrammonként 300 euró ellenében marihuánát szállít Koszovóból Ausztriába. A férfi testvére autójával Koszovóba ment, ott a járművet átépítették, az autó lökhárítójában, küszöbjeiben és a benzintank mellett rejtekhelyet alakítottak ki. A férfi állítása szerint eredetileg három-négy kilogramm drogot kellett volna elvinnie. A bíróság előtt elismerte, már az indulás előtt tisztában volt vele, ennél lényegesen nagyobb a szállítmány, a drog elrejtésében maga is részt vett.

A férfi 2016. december 25-én jelentkezett belépésre a röszkei közúti határátkelőhelyen, ahol a pénzügyőrök megtalálták az elrejtett 32 csomag, mintegy 15 kilogramm marihuánát.

Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.
 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!