Címoldal

Nyílt nap a Reök-palota kiállításain

Vásárhelyi Antal Szakrális grafikák és László Anna Visszatekintés című kiállításai január 20-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából ingyenesen lesznek megtekinthetőek.

Tizenhét kiló marihuánát találtak Röszkén

Mintegy 17 kilogramm marihuánát találtak két macedón férfi gépkocsijában elrejtve Röszkén, a gyanúsítottak ellen kábítószer-birtoklás bűntette miatt indult eljárás - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-t.

Nyolc kilogramm marihuánát találtak Röszkén

Nyolc kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy gépkocsiban Röszkén, a szállítmányt őrölt borssal próbálta álcázni a macedón sofőr - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.

Önfelfedező program indul a Somogyiban

Nyolc alkalmas önfelfedező program indul Helló, ki vagy? címmel január 19-én csütörtök délután 5 órakor a Somogyi-könyvtárban.

Betegség miatt elmarad a Néró

A január 5-én, csütörtökön este fél 8-ra a nagyszínházi balett-terembe meghirdetett Néró című előadás betegség miatt elmarad.

Díjnyertes kutyák mellett csempészték a cigarettát

Díjnyertes kutyák mellett elrejtve próbált meg Magyarországra csempészni 10 ezer doboz cigarettát egy orosz nő Röszkénél - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Ünnepi határforgalom Csongrádban

Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható Röszkén és Csanádpalotán egészen január közepéig.

Anyagcsere-betegségeket kutató program indul Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) csaknem 440 millió forint uniós és hazai támogatást nyert az anyagcserével összefüggő betegségek folyamatainak vizsgálatára - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.

Árva gyermekeknek tartott karácsonyi ünnepséget az Ágota

Ezer, saját családját valamilyen okból nélkülözni kénytelen gyermeknek és fiatalnak tartott karácsonyi ünnepséget az Ágota Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója szerdán Szegeden.

Szerb kábítószercsempész ellen indult eljárás

A bíróság - ügyészi indítványra - elrendelte az előzetes letartóztatását annak a szerb férfinak, aki kilenc kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Korábbi híreink

Befagytak a szegedi záportározók

A hideg időjárás miatt befagytak a szegedi záportározó tavak. Azonban ezekre a vízfelületekre vaszélyes rámenni, mivel nem egyenletes a jégréteg vastagsága és ezért életveszélyes a tavakon korcsolyázni.

Ünnepi nyitva tartás a Somogyi-könyvtárban

Karácsonykor és Szilveszter napján az ünnepekhez igazítja nyitva tartási idejét a Somogyi-könyvtár Dóm téri központja.

Négyszáz család kapott élelmiszercsomagot

Két tonna tartós élelmiszert zacskóztak be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei a négyszáz nélkülöző család megsegítésére rendezett karácsonyi élelmiszerosztáshoz. Az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segítségével megszervezett ünnepi élelmiszer segélyezésre a Centerke Adományozó Központban került sor.

Ujhelyi marad a magyar S&D-delegáció élén

Megerősítették pozíciójában az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának magyar delegációvezetőjét, az MSZP és a DK politikusaiból álló képviselőcsoportot a jövőben is Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt alelnöke vezeti.

Stólák, fátylak, legyezők a Somogyiban – Kelemen Márta kiállítása

Hernyóselyem sálak és fátylak, nemezelt gyapjú stólák, táskák, valamint legyezők is láthatók Kelemen Márta kiállításán, a Somogyi-könyvtár alagsorában.

Január végéig látható A fény születése a Somogyi-könyvtárban

Dávid Júlia festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében.

Húsz kilogramm marihuánát találtak Röszkén

Húsz kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy német férfi autójában elrejtve Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Új egyesület segíti az agráriumot

Új egyesület alakult Szegeden. Az Innovatív Mezőgazdasági Biotechnológiáért Egyesület célja, hogy még hatékonyabban segítse a biotechnológia sikeres szerepvállalását a magyar agrárium és élelmiszeripar innovatív lehetőségeinek kihasználásában.

Adventi zenei est a Katolikus házban

Adventi zenei estre várják az érdeklődőket december 7-én, szerdán este 6 órakor a Dugonics téri Katolikus Házban. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Adventi séta Szegeden szombaton

Jövő szombaton, december 10-én, délután 5 órakor indul a Dugonics téri Tourinform irodától az Adventi séta, amely keretében a résztvevők megnézhetik a kivilágított Szegedet, a palotákat, épületeket.

Archívum