Címoldal

Megkezdődött a Hungarológiai Nyári Egyetem

Magyar nyelvet tanulni érkeztek Szegedre a világ minden tájáról fiatalok és idősek. Az egyetem Bölcsészettudományi Kara idén is elindította négyhetes kurzusát kezdőknek és haladóknak.

Megújult az alsóvárosi Roma tanoda

Teljes átalakításon esett át az alsóvárosi Roma tanoda. 10 millió forintból kicserélték az ablakokat, redőnyt szereltek fel, de a korábbinál egy jóval nagyobb közösségi teret alakítottak ki. (videóval)

Kigyulladt egy raktár Szegeden szerdán

100 szalmabála, faanyagok és szerszámgépek égtek abban a tűzben, ami délelőtt 11 óra körül ütött ki egy Cserje sori raktár épületben.

Több mint két kilogramm heroint találtak Röszkén

Több mint két kilogramm heroint találtak a rendőrök egy macedón férfi gépkocsijában elrejtve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Kilenc alkotó műveiből nyílt kiállítás Szőregen

Szobrászok, selyemfestők és divattervezők műveiből nyílt kiállítás a szőregi Tömörkény István Művelődési Házban. A Dél-Keresztje Egyesület tagjai munkájukkal összekötik a kultúrát és a szociális tevékenységet. (videóval)

Újra folyamatos az átkelés Röszkén

Megszűnt a várakozás a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő személyforgalmában. Szerbia irányába ismét zavartalan az átlépés.

Indul a Szegedi Várjátékok új évada

Az idén már a 15. évadát indítja a Szegedi Várjátékok. A fesztivál első 4 napja hagyományosan a gyerekeké. A szervezők ingyenes délutáni foglalkozásokkal, ugrálóvárral, és lovaskocsikázással is várják a kicsiket.

A hét végén két napra bezár a Móra-múzeum

A Móra Ferenc Múzeum Roosevelt téri főépülete július 8-án és 9-én, szombaton és vasárnap technikai okok miatt zárva tart.

Nyári nyitva tartás a Somogyi-könyvtárban

Mint minden évben, július első két hetében technikai okok miatt idén is bezár a Somogyi-könyvtár Dóm téri központja. A nyári szünet július 3-tól 15-ig tart, utána rövidített nyitva tartással várják az olvasókat.

Életet mentek a rendőrök a határátkelőhelyen

Egy 74 éves szerb-magyar állampolgárságú férfi lett rosszul a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen a hétvégén. A kijelölt elsősegélynyújtó rendőr és a mentőszolgálat munkatársai mentették meg az életét.

Korábbi híreink

Új nanoszkópiai eljárások fejlesztésén dolgoznak Szegeden

Élet-, anyagtudományi és környezetfizikai kutatások során is alkalmazható új nanoszkópiai eljárások és módszerek fejlesztésén dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem szakemberei egy 796 millió forintos uniós támogatással indult projektben - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

A Szilléri sugárúton dolgoznak a vízmű szakemberei a jövő héten

A Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából július 3-tól ivóvíz- és csatornahálózati felújítási munkálatok kezdődnek a Szilléri sugárút Fecske u.-Róna u. közötti szakaszán, a Lottózó és a SPAR áruház közötti területen.

Elfogták a jatszótérrmutyi gyanúsítottját

Elfogták egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos csalási ügy régóta szökésben lévő gyanúsítottját - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Beleshetnek a szegediek a szabadtéri kulisszái mögét

Helyszíni bejárásra várják a szegedieket a Dóm téren június 22-én, csütörtökön 16 órakor a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői. Akit érdekel a kulisszák mögötti világ, most megnézheti.

Napelemek kerülnek a szegedi szakképző iskolák épületeire

Napelemeket telepítenek a szegedi szakképző iskolák épületeire jövő év elejére - tájékoztatta a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója az MTI-t.

Újabb jelentős kábítószerfogás Röszkén

Több mint huszonhat kiló marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén egy bolgár gépkocsiban elrejtve - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-t.

Baleset miatt késnek a vonatok a szegedi vonalon

Baleset miatt késnek a vonatok a Budapest-Szeged vonalon, egy kamion a Budapestre tartó Pusztaszer InterCity első kocsijának ütközött Csengelénél szerda este - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Retro mentő nap a Széchenyi téren

Az országos mentőnap keretében Szegeden is nyílt napot szervezett az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete és a Szegedi Mentőállomás.

Könyvkirályt koronázott a Somogyi-könyvtár

A tavalyi könyvkirály fejére került ismét a korona a Somogyi-könyvtár olvasásnépszerűsítő játékán. Az ünnepi ceremónián Benedek Elek unokája mesével köszöntötte a programban résztvevő általános iskolásokat a városháza dísztermében. (videóval)

Több mint egy kiló marihuánát találtak Röszkén

Több mint egy kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy montenegrói férfi csomagjában süteményes, kekszes dobozokban elrejtve Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

Archívum