Címoldal

Díjazottak fogadnak örökbe könyveket

A Szegedért Alapítvány 2017. évi díjazottjai fogadnak örökbe jelképesen egy-egy könyvritkaságot a Somogyi-könyvtár gyűjteményéből. Az ünnepség április 27-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik a könyvtár harmadik emeleti olvasótermében.

Adókedd: az ingatlanértékesítés lesz a téma Szegeden

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Igazgatóságának osztályvezetői a lakásértékesítéshez kapcsolódó személyi jövedelemadó és illeték szabályairól tartanak előadást április 25-én, kedden 13 órakor Szegeden, a Bocskai utcai NAV-székházban.

Négy napig tanácskoznak a napenergiáról Szegeden

A Nemzetközi Elektrokémiai Társaság rangos konferenciájának Szeged és az SZTE ad otthont április 23-26. között. A négynapos tudományos fórumot vasárnap délután nyitják meg az újszegedi Forrás Szállóban.

Templomi perselyeket fosztogatott

Vádat emeltek egy szegedi férfi ellen, aki több templomban is megpróbált pénzt lopni. A visszaeső bűnöző a perselyekből próbálta egy fémdróttal az oda bedobott adományokat kihalászni. Mivel korábban is követett el hasonló bűncselekményeket, így előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Sándor János maszk nélkül a Kisszínházban

Sándor János rendező lesz a Függöny előtt, maszk nélkül programsorozat következő vendége ma, kedden délután 5 órától a Kisszínházban.

Egyetemi nyílt nap a Reök-palotában

A diákigazolvány felmutatásával ma, kedden egész nap ingyen nézhetik meg a REÖK két aktuális kiállítását a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.

Hét kilogramm kábítószert találtak Röszkén

Hét kilogramm ópiumszármazékot találtak egy brit férfi gépkocsijában elrejtve a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Próbatáncot hirdet a színház tánckara

A Szegedi Nemzeti Színház tánckara próbatáncot hirdet a 2017/2018-os évadra, női és férfi táncosok részére. A casting időpontja április 30., vasárnap 11 órától a nagyszínház balett-termében.

Permetezik a vadgesztenyefákat Szegeden

Megkezdődött Szegeden a vadgesztenye aknázómoly elleni védekezése, a permetezési munkákat éjszaka végzi a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Az ünnepnapokon zárva lesz a Reök-palota

A Regionális Összművészeti Központ – amelyben most többek között a nagysikerű Mucha-kiállítás is látható – és a Fesztivál Jegyiroda április 16-án és 17-én, húsvét vasárnap és hétfőn zárva tart.

Korábbi híreink

Ismét verset mondanak délben

Vers délben – ez az elnevezése annak a programsorozatnak, amely az Egyetemi Tavaszt, azaz a Szegedi Tudományegyetem kulturális fesztiválját kíséri. A déli harangszót követően hétfőtől minden nap egy közismert szegedi személy, illetve az egyetem egyik hallgatója szavalja el a kedvenc költeményét a Dugonics téren. (videóval)

Nagy volt a forgalom az autópálya-határátkelőkön

Csaknem 160 ezer utazó használta a hétvégén a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet, a húsvéti ünnepek közeledtével a hét második felében ismét erős forgalom várható a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt a magyar-szerb és a magyar-román határon - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Kulik Melinda kapta az Év tájházvezetője díjat

Kulik Melinda történész-néprajzkutató, a szegedi Napsugaras Tájház vezetője kapta a Év tájházvezetője díjat a Magyarországi Tájházak Szövetsége hétvégi tisztújító közgyűlésén.

Verslábaló – Darvasi, Grecsó és Szilasi alakjainak nyomában

A költészet napja alkalmából hagyományosan megrendezett Verslábaló irodalmi városnéző séta idei barangolásán kortárs szegedi szépírók irodalmi alakjainak nyomába eredhetnek a Somogyi-könyvtár programjának résztvevői.

Új helyre költözik a hajléktalanokat ellátó centrum

Jelképes, évi 2000 Ft-os bérleti díjért adja át a szegedi önkormányzat a Máltai Szeretetszolgálat Egyesületnek az Alsó-kikötősori volt idősek otthona épületét. A szervezet hét éve végzi a szegedi hajléktalanok egészségügyi ellátását a Moszkvai körúton, de ott nem tudják bővíteni az ágyszámukat. Pedig igény lenne rá, mert egyre több a beteg, fedél nélküli ember. (videóval)

Tűzoltószertárból védőnőház Tápén

Mintegy 30 millió forintból alakítanak át egy régi önkormányzati épületet, ahol a körzet két védőnője végre korszerű körülmények között tudja ellátni a gondozottakat. (videóval)

Közel ezren párnacsatáztak a Dóm téren

Közel húsz percen át püfölték egymást a szegediek szombaton a Dóm téren. Másodszor csatlakozott városunk a Nemzetközi Párnacsata Naphoz, amely idén egyúttal a Szegedi Ifjúsági Napokhoz is igyekezett kedvet csinálni a fiataloknak. (videóval)

Magyar embercsempészek ellen emeltek vádat Szegeden

A szerb-magyar határ közeléből szállított Ausztriába illegális bevándorlókat három férfi, embercsempészés minősített esete miatt vádat emelt ellenük az ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bírság jár a be nem jelentett kutakért

Hivatalosan be kell jelenteni, ha valakinek fúrt kútja van a kertjében. A jövő év végéig bírság nélkül is szabályosan fennmaradhatnak az eddig engedély nélkül működtetett kutak. (videóval)

Színésznőként a világ – Szabó Gabi az Odesszai fiókkönyvtárban

Negyvenéves fönnállása alkalmából, egész éves programsorozatot kínál az érdeklődőknek a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára.

Archívum