Címoldal

Jótékonysági divatbemutatót tartanak fiatalok Szegeden

Egészséges és gyógyulófélben lévő daganatos fiatalok részvételével tartanak jótékonysági divatbemutatót március elején Szegeden, az esten a középiskolások és egyetemisták saját tervezésű és készítésű ruháikat mutatják be. (videóval)

Elhunyt Tóth Attila művészeti író

Hosszú betegség után 67 éves korában vasárnap elhunyt a szegedi képzőművészet krónikása, Tóth Attila művészeti író – adta hírül a delmagyar.hu.

Dollárpapa – közönségtalálkozó a Somogyiban

Gábor Andor Dollárpapa című komédiájának március 3-i színházi bemutatója kapcsán a darab főszereplőit és rendezőjét látja vendégül szerdán a Somogyi-könyvtár.

Képeslapok a Nagy Árvízről – kiállítás nyílik a Somogyi-könyvtárban

A szegedi Nagy Árvíz 1879-ben címmel kamarakiállítás nyílik csütörtökön a Somogyi-könyvtár aulájában.

Parázsfuvolácska a koraszülöttekért

A Korábban Érkeztem Alapítvány, a "mindenév farsangján" megrendezett sikeres színházi programjának folytatásaként újra a gyermeknek és családoknak szóló vidám interaktív színielőadást szervez. Idén február 25-én, szombaton 11 órakor a Parázsfuvolácska kerül színre két felvonásban a Szegedi Nemzeti Színházban.

Kevesebb az influenzás Csongrád megyében

A múlt héten már csak 321-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A legtöbben még mindig Szegeden betegek, itt 197 embert döntött ágynak a vírus.

„Kisbaba-jóga” lesz a BabaKuckóban

„Jógázzunk együtt kisbabánkkal, hisz együtt mozogni jó!” – javasolja az édesanyáknak Isaszegi Katalin masszázs- és mozgásterapeuta, babás jóga- és kismamajóga-oktató.

Kövek mesélnek a történelemről és a kultúráról

A Magyar Földtani Védegylet tagjai különleges térképpel lepték meg a túrázókat, kirándulókat és diákokat. A szakmai egyesület célja az ismeretterjesztés mellett a geológia népszerűsítése. (videóval)

Erdődy-díjat kapott Bíró-Balogh Tamás

Az Erdődy Editről elnevezett díjjal ismerték el Bíró-Balogh Tamás szegedi irodalomtörténész munkáját. A Szegedi Tudományegyetem munkatársa a Könyvvel üzenek néked - Radnóti Miklós dedikációi című kötetéért vehette át a rangos szakmai elismerést. (videóval)

Kiállítás nyílt a 200 éves szőregi oktatásról

Mától látható a Tömörkény István Művelődési Házban a 200 éves a szőregi oktatás című kiállítás.

Korábbi híreink

A szerelemről szól a Somogyi kiállítása

Végletes „végzetes” szerelemek című kiállításával kapcsolódik A házasság hete szegedi programsorozatához a Somogyi-könyvtár.

Boldizsár Ildikó lesz a dorozsmai könyvtár vendége

Boldizsár Ildikó író, szerkesztő, mesekutató, kritikus, esszéista, etnográfus, meseterapeuta lesz a Somogyi-könyvtár Dorozsmai fiókkönyvtárának (Negyvennyolcas u. 12.) vendége február 7-én, kedden.

Gyarmathy Ágnes alkotásaiból nyílik kiállítás a nagyszínházban

Formába öntött zene és szó címmel nyílik kiállítás ma, pénteken este fél 7-kor, a Don Pasquale című vígopera premierjét megelőzően a Szegedi Nemzeti Színház nagyszínházában.

Lexus márkakereskedés nyílik Szegeden

Bővíti a Lexus magyarországi értékesítési hálózatát a Toyota prémium márkáját forgalmazó Toyota Central Europe Kft., az idén Szegeden és Debrecenben nyitnak hivatalos márkakereskedést az eddigi budapesti mellé - tájékoztatta cég az MTI-t csütörtökön.

Aktívabban akarnak lenni a kamarai klubok

Hat klub működik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt. Ezek szerepét kívánják erősíteni 2017-ben, hiszen az azonos érdeklődési körű vagy hasonló területen működő vállalkozók versenyképességét növelheti, ha friss, aktuális információkhoz jutnak és egymással is megismerkednek, kapcsolatokat építenek. (videóval)

Az Együtt mindenképpen fütyül Putyinra

Kell-e Magyarországnak Orbán-Putyin szövetség? – teszi fel a kérdést az Együtt. Az orosz államfő február 2-i budapesti látogatása kapcsán fogalmazta meg az ellenzéki párt aggályait Szegeden. (videóval)

Kedden eltemették Novák Andrást

Január 10-én hunyt el életének 80. évében Novák András festőművész, akit kedden temettek el a Belvárosi Temető díszsírhelyében.

Ismét nagy siker volt a kulturális piac

A város minden nagyobb kulturális intézménye és több civil szervezete is bemutatkozott szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Közönségtalálkozón Mesél a bécsi erdő

A szegedi teátrum január 27-én mutatja be Keszég László rendezésében Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című népszínművét. A darab bemutatója előtt közönségtalálkozót rendeznek a Somogyi-könyvtárban január 19-én, csütörtökön délután fél 5-től.

Nyílt nap a Reök-palota kiállításain

Vásárhelyi Antal Szakrális grafikák és László Anna Visszatekintés című kiállításai január 20-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából ingyenesen lesznek megtekinthetőek.

Archívum