Címoldal

Építészek tanácskoztak Szegeden

Szeged fejlődése főépítész szemmel - a város elmúlt 150 évének fejlődéséről és a főépítészeknek a városrendezésben betöltött szerepéről tartottak konferenciát a polgármesteri hivatalban. A szakmai előadások mellett a szegedi településszerkezet változásait bemutató kiállítás is várta az érdeklődőket. (videóval)

Albán kábítószercsempész ellen emeltek vádat

Vádat emelt az ügyészség egy albán férfi ellen, aki 16 kilogramm marihuánát akart hazájából Magyarországon keresztül Németországba csempészni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-t.

Bántalmazta rabtársát egy elítélt Szegeden

Súlyosan megsérült egy jogerősen elítélt rab a Szegedi Fegyház és Börtönben, mert egy másik fogvatartott bántalmazta - közölte a Büntetés-végrehajtási Szervezet szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A szabad oktatásért tüntetett az Együtt szegedi szervezete

A párt helyi szervezetet ezzel csatlakozott A "Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!" elnevezésű országos demonstráció sorozathoz. A mintegy 15 fős csoport a Hídivásáron vonult végig, így hívta fel a több ezres tömeg figyelmét a kormány antidemokratikus hadjáratára.

Statisztákat keresnek a szabadtérire

Statisztákat keres a Szegedi Szabadtéri Játékok a Dóm téren augusztusban színre kerülő A Notre Dame-i toronyőr című musicalba.

Kiállítással emlékeznek Magyar Edére a Somogyiban

„A magyar Gaudí” – 140 éve született Magyar Ede, a szegedi szecesszió építésze címmel nyílik kiállítás a Somogyi-könyvtár földszinti kiállítótermében május 18-án, csütörtökön 16 órakor. A július 2-ig látható tárlatot Brunner Attila művészettörténész nyitja meg.

Színházpártolók a Menekülésről és a Faustról

A Varga Mátyás Színházpártoló Társaság május 18-án, csütörtökön, 17 órakor tartja következő összejövetelét a Varga Mátyás Kiállítóházban.

Okos fehér botot terveztek a diákok

Megosztott első helyet szerzett két szegedi végzős szakgimnazista egy országos versenyen. A kőrösys diákok egy olyan fehér botot terveztek, amely ultrahangos radar segítségével könnyítheti meg a vakok tájékozódását, egy informatikai továbbfejlesztéssel pedig akár online segítséget is kaphatnak a bajba került vagy eltévedt gyengén látók. (videóval)

Koszorúzással emlékeztek a régi piaristákra

A piaristák évszázadokon át fontos szerepet töltöttek be a Szeged életében. Egykori társaik tiszteletére koszorúzták meg a Dugonics András Piarista Gimnázium mai diákjai azt az emlékkövet, amely a Felsővárosi Szent Miklós Minorita templom kertjében áll. (videóval)

Vöröskeresztes elismerés a Szeged Televíziónak

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete pénteki rendezvényén az Év Médiatámogatója elismerést adományozta a Szeged Televíziónak, kiemelve, hogy televízió folyamatosan tájékoztatja a közönséget a Vöröskeresztes programokról, eseményekről, emellett a Képújságban rendszeresen ismerteti a véradások időpontját, helyszíneit.

Korábbi híreink

Új épületet kapott a Szegedi Ügyészség

A legfőbb ügyész adta át a szegedi ügyészség új épületet. A Gyertyámos utcában több mint 1500 m2-en 51 helyiséget alakítottak ki, itt dolgoznak ezentúl a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség és a Központi Nyomozó Főügyészség Regionális Osztályának munkatársai. (videóval)

Vigyázat: IKV munkatársnak adja ki magát az álszerelő!

A szegedi ingatlankezelő lakossági bejelentés alapján értesült arról, hogy egy magát IKV Zrt.-s munkatársnak kiadó, de önmagát igazolni nem tudó férfi nyílászáró csere, illetve felújítás kapcsán több lakásban is felmérést kívánt végezni.

Szerb gyógyszercsempészt fogtak el Röszkén

Több ezer levél gyógyszert, különböző nyugtatókat és fájdalomcsillapítókat találtak egy szerb férfi autójában elrejtve a pénzügyőrök Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Kétszáz embert vesz fel az idén a BP

Szeptemberig működik a British Petrol ideiglenes szegedi irodája a Híd utcában. Akkora készülnek el a Kossuth Lajos sugárúti volt ruhagyár épületének felújításával, ahol már 500 kiépített munkaállomás kap helyet. A cég már hetven embert felvett, de év végéig 200 főre bővítené a létszámot.

Rendőrnap a majálison

Rendőrautókkal, lőfegyverekkel, és különleges eszközökkel ismerkedhettek az érdeklődők a szegedi rendőrnapon. A megyei és városi rendfenntartók mintegy 15 féle felszerelésüket mutatták be az újszegedi ligetben május 1-én. A rendezvényen felhívták a figyelmet a bűn- és baleset-megelőzésre is. (videóval)

Lépcsőfutó verseny a Dóm téren

A tavalyi nagy erőpróba után szombaton is teljes felszerelésben futottak a belvárosban a tűzoltók. A már lépcsőfutással is megnehezített verseny mellett bemutatókkal és tűzoltóautó-történeti kiállítással is készültek a szervezők. A verseny már nemzetközivé alakult. (videóval)

Új műtéti módszerrel gyúgyítájk a tüdőbetegeket Szegeden

Elsősorban tüdőrákos betegek felépülését teszi gyorsabbá az a műtéti eljárás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) sebészeti klinikáján vezettek be – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.

Csalók próbálkoznak a Démász nevében

A Nemzeti Közművekhez tartozó Démász ügyfélszolgálatára bejelentés érkezett, hogy a napokban a társaság nevével visszaélve egy ismeretlen nő készpénzt próbált kicsalni egy ügyféltől.

A Hangoskönyvtárban állít ki a Nap-Fény Fotókör

A Nap-Fény Fotókör Egyesület tagjainak „Virágba borultunk” című közös kiállítása nyílik a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában (Szeged, Stefánia 2.) ma, csütörtökön 15 órakor.

A fontmunkások a könyvtárba mentek – Kóthay Gábor grafikái a Somogyiban

Kóthay Gábor Munkácsy-díjas grafikusművész, tipográfus kiállítását az alkotó tárlatvezetésével tekinthetik meg az érdeklődők a Somogyi-könyvtárban. A fontmunkások a könyvtárba mentek című program május 3-án, szerdán 17 órakor kezdődik a Dóm téri bibliotéka első emeleti folyóiratolvasó-termében.

Archívum