Címoldal

Lapozza föl a Szegedi Tükör júniusi számát!

„Szeged népe megtanulta, hogy sorsa a legjobb helyen a saját kezében van” –mondotta Botka László polgármester a város napján, amelyen kiválóságait – új díszpolgárát, Pro Urbe díjasát – köszöntötte Szeged.

Megjelent a Szegedi Tükör áprilisi száma

Szeged az európai uniós források felhasználásának mintavárosa – jelentette ki Corina Cretu biztos, aki nemrégiben járt városunkban.

Lapozza föl a Szegedi Tükör februári számát!

Szeged továbbra is a fejlesztések városa lesz: az idei költségvetés egyharmadát beruházásokra költhetjük. A tervek fókuszában az új uszoda és a leendő déli híd áll.

Megjelent a Szegedi Tükör januári száma

Az év első újságja két oldalon számol be a Szegeden 2015-ben történtekről. A polgármester évadnyitó Közéleti Kávéház-beli szerepléséből pedig azt is megtudhatjuk, mi várható az idei esztendőben.

Lapozza föl a Szegedi Tükör decemberi számát!

„Sikeres Szeged nélkül nincsen sikeres Magyarország” – mondotta Botka László évértekelő interjújában. A polgármester kifejtette: 2016 a felkészülés éve lesz: pályázatokkal, tervekkel bombázzuk a kormányt és az uniót, hogy az előző évekhez hasonló fejlesztési pályán maradjunk. Déli híd, uszoda és több lakónegyed teljes felújítása szerepel a listán.

Megjelent a Szegedi Tükör novemberi száma

„Szegeden ellenállunk a Fidesz adóemelési kísérletének” – jelentette ki Botka László polgármester, aki arról számolt be, hogy a városban továbbra sem vet ki magánszemélyekre sem ingatlan-, sem garázs-, sem üdülőadót.

Lapozza föl a Szegedi Tükör októberi számát!

Gőzerővel épül a gigaberuházás – a lézerközpont Szeged határában. Az új kutatóintézet nemcsak tudósoknak, de a köré telepítendő vállalkozásoknak köszönhetően több száz szegedinek ad majd munkát – olvasható a lapban.

Megjelent a Szegedi Tükör szeptemberi száma

„Szent István épített – Szeged építkezik” – hangsúlyozta ünnepi beszédében augusztus 20-án Szabó Sándor országgyűlési képviselő, aki azt is aláhúzta: a szegediek a migrációs helyzet kezelésével ismét példát mutattak az országnak.

Lapozza föl a Szegedi Tükör legújabb számát!

„Szeged mindig Európa volt” – hirdeti legújabb számának címoldalán a Szegedi Tükör. Az idézet Botka László polgármestertől való, aki Szeged napján mondott ünnepi beszédet.

Megjelent a Szegedi Tükör májusi száma

„Hisszük, hogy Martin Schultz személyében az európaiság, s az európai progresszió, a szociáldemokrata gondolat látogat el hozzánk. Azért, mert Magyarországon az elmúlt években Szeged maga is az európaiság, s az európai gondolat szimbólumává vált” – így köszöntötte Botka László polgármester a városunkba látogató európai parlamenti elnököt, aki az eddigi legrangosabb európai politikus vendége volt Szegednek.

Korábbi híreink

Lapozza föl a Szegedi Tükör márciusi számát!

„Öt év alatt évi 900 millióról 183 millió forintra csökkent az a kormányzati támogatás, ami Szegeden szociális célokra költhető”- mondta Botka László polgármester, aki hozzátette: Szeged nem hagyja magát és minden lehetséges forrást összegyűjtve továbbra is támogatja a rászorulókat.

Megjelent a Szegedi Tükör januári száma

„Letiltották a pénzszivattyút”, „2015 a felkészülés éve lesz”, „400 milliós szociális alap”, „harmadik híd a Tiszán” – címszavak Botka László polgármester évadnyitó Közéleti Kávéház-beli tájékoztatójából, amelyből az is kiderül, milyen fő célok mentén képzeli a jövőt a város első embere.

Lapozza föl a Szegedi Tükör decemberi számát!

„Megalakult Szeged új közgyűlése” – hirdeti címlapján a Szegedi Tükör, ami arról is részletesen tudósít, hogyan tudott – az országban szinte egyedülállóként – elsöprő, kétharmados győzelmet aratni a demokratikus oldal.

Megjelent a Szegedi Tükör októberi száma

„Nekem Szeged az első” – mondja immár sokadszor Botka László, Szeged polgármestere, aki a kampányidőszakban végiglátogatta a város egyes lakókörzeteit, hogy terveiről, elképzeléseiről közvetlenül tájékoztassa az érdeklődőket.

Lapozza föl a Szegedi Tükör szeptemberi számát!

„Túl nagy utat tettünk meg közösen ahhoz, hogy visszaforduljunk” – állapította meg Botka László polgármester augusztus 20-i ünnepi beszédében, melyben arra is kitért, hogy Szent István szellemében a politika nem lehet más, csak szolgálat.

Lapozza föl a Szegedi Tükör júliusi számát!

Hová lett több, mint 200 millió forint? Többek között erre a kérdésre keresi a választ a Szegedi Tükör legfrissebb száma, melyben szó van arról is, hogy a Fidesz-Jobbik egy fős többség milliós prémiumokkal és végkielégítéssel jutalmazza azokat a cégvezetőket, akiknek működése csupán károkat okozott a városnak.

Megjelent a Szegedi Tükör júniusi száma

„Fantasztikus, lenyűgöző, pezsgő, élénk” – ilyen jelzőkkel illették a város napjára ideérkezett testvérvárosi delegációk tagjai Szegedet. Az újság be is bizonyítja, hogy így van, hiszen látványos összeállítást közöl a Szeged napi ünnepségsorozat valamennyi történéséről.

Megjelent a Szegedi Tükör márciusi száma

„Olyan országban szeretnénk élni, ahol a hatalom szolgál és nem kiszolgáltatottá tesz” – többek közt ezt mondta március 15-én, ünnepi beszédében a polgármester, aki rámutatott: a XXI. századi Szeged felelős polgárai rendre ugyanúgy a szabadságot választják, mint XIX. századi elődeik.

Megjelent a Szegedi Tükör februári száma

Lehet, hogy a Fidesz képviselői most azzal házalnak, hogy Szeged legnagyobb, legértékesebb beruházása, a lézerközpont valójában az ő találmányuk, a lapban közölt kronológia fehéren-feketén bizonyítja, hogy kizárólag gáncsolták és akadályozták a projektet.

Lapozza föl a Szegedi Tükör decemberi számát!

"Elindult a 10-es troli" - hirdeti címoldalán a friss Szegedi Tükör. A lap részletesen beszámol a szegedi tömegközlekedés teljes megújításának egyes szakaszairól, aminek a gyönyörű, pipacspiros Skoda-Ikarusokból álló troliflotta érkezése az utolsó állomása.

Archívum