Vajda és Kárász is közelebb került az olimpiához

2016. 06. 11. 13:47

A Maty-éren zajló II. olimpiai kajak-kenu válogatón a szegedi kenus megnyerte az ezer egyest, míg csapattársa a női kajak egyesek 500 méteres döntőjében második lett. Így mindkettőjüknek esélye van arra, hogy ott legyenek a riói olimpián.

Vajda és Kárász is közelebb került az olimpiához

Vajda Attila számára a túlélés volt a tét a második válogatón. A 2-es pályán versenyző klasszis ugyanis csak és kizárólag győzelemmel tarthatta életben riói reményeit. Vécsi Viktor tanítványa végégi nagy csatát vívott az első válogató megnyerő Vasbányai Henrikkel, ezúttal viszont a szegedi kenus volt a jobb. Nyert és egyenlített. Ebben a számban szétlövés dönt a riói indulásról. Vajda Attila és Vasbányai Henrik hétfőn csatáznak egymással a Maty-éren. Kárász Anna is a túlélésért küzdött a bombaerős női 500-as döntőben. A nyolcas pályán versenyző szegedi klaszsis Csipes Tamara mögött másodikként ért célba, ez a helyezés pedig a négyes szempontjából még sokat érhet.

A szegediek közül a kajakos Birkás Balázs 200 méteren párosban harmadik lett, míg a szintén kajakos Nádas Bence 1000 méteren egyesben a 9. helyen ért célba. Ugyanebben a számban meglepetésre az algyői Kopasz Bálint végzett a második helyen.