Újabb MOL-Pick Szeged igazolás mutatkozott be

2016. 06. 09. 14:06

Egy újabb leendő Pick játékos látogatott el Szegedre. A spanyol Pedro ismerkedett a várossal, délután pedig a Délmagyarország vendége volt. A játékos nagyon várja az első edzést és az új kihívást.

Újabb MOL-Pick Szeged igazolás mutatkozott be

Szerdán érkezett Szegedre, Pedro Rodríguez Alvarez a MOL-Pick leendő jobbszélsője. A 25 esztendős játékos három évre kötelezte el magát új klubjához.

"Öt évet játszottam Logronoba, ezért érthető, ha nehezen hagyom el a várost, de ez a helyes lépés. Egy európai topcsapat hívott, ezt a lehetőséget nem akartam visszautasítani. Több egykori csapattársammal is beszéltem, mindenki csak jókat mesélt a csapatról." - mondta Pedro.

A spanyol játékost a Délmagyarország sportrovata látta vendégül szerdán délután. Pedro Rodríguez Alvarez mesélt arról, hogy az első benyomásai nagyon kedvezőek a városról, valamint hogy vigói születésűként a Celta a kedvenc futball csapata. Azzal is tisztában van, hogy egy formálódó új csapatba kerül. Várja az első edzést és az új kihívást.

Mint hozzátette, a Pick által használt játékrendszer nem lesz ismeretlen számára, és ez is szerepet játszott a döntésében, hogy ide igazolt. A Szeged állandó Bajnokok Ligája résztvevő, kiváló játékosokkal kerül egy csapatba. Petrussal már játszott is együtt, de a pályáról sok másik játékost is ismerek. Az első év biztosan nehezen indul, de csak rajtunk múlik, milyen gyorsan állunk össze. - tette hozzá. 

Pedro a La Rioja együttesével ezüstérmes lett a spanyol bajnokságban, összesen 112 alkalommal volt eredményes a ligában. A BL C-csoportjában is második helyen végzett a csapatával, így nem jutott a 16 közé, ám 44 gólja jó ajánlólevélnek számít. Trükkös góljainak szeptembertől már a szegedi közönség is tapsolhat.