A hétvégi válogató dönt az olimpiáról

2016. 06. 09. 13:42

Az év legfontosabb hétvégéje előtt áll az EDF DÉMÁSZ-Szegedi Vízisport Egyesület. A csütörtökön kezdődő II. olimpiai kajak-kenu válogatón eldől, hogy lesz-e szegedi versenyző a nyáron Rióban. Kárász Annának is Vajda Attilának is küzdeni kell a helyért.

A hétvégi válogató dönt az olimpiáról

A májusi első válogatón egyik szegedi versenyző sem állhatott fel a dobogó legfelső fokára, így a hétvégi második válogatót mindenki lépéshátrányból kezdheti. Kárász Anna 500 méteren egyesben harmadik lett, párosban pedig másodikként végzett Vad Ninettával a Szabó-Kozák egység mögött. Kovács László tanítványa egyesben már biztos nem indulhat Rióban, a négyesbe azonban bekerülhet, és párosban van még esély.

A klub másik élversenyzője Vajda Attila az első válogatón ötödik lett C1-1000 méteren, így neki mindenképpen meg kell nyernie a pénteki második fordulót. Ebben a számban 2004 óta ő az egyeduralkodó. Dervarics Attila elnök bízik abban, hogy az olimpiai bajnok kenus bizonyítja klasszisát. 

Vajda Attila és Kárász Anna mellett Birkás Balázs és Nádas Bence a legesélyesebb a jó eredményre. A második válogató csütörtökön a férfi kajak négyesek 1000 méteres döntőjével indul.