Szegeden jártak a Pick Szeged új szerzeményei

2016. 06. 01. 11:01

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata két újabb játékosát mutatta be. A szlovén Velenjétől érkező Skube és Sostarics kedden városunkban járt.

Szegeden jártak a Pick Szeged új szerzeményei

Az irányító Skube és jobbszélre érkező Sostarics Velenje után Szegeden is együtt játszhatnak majd. A két szlovén válogatott kézilabdázó számára nagy kihívás lesz a Pickben szerepelni.

Skube a bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta, tudja, hogy komoly elvárásoknak kell megfelelniünk. Annyit ígért, hogy minden edzésen és meccsen 200 százalékot nyújt majd. Reményét fejezte, ki, hogy minél több meccset tudnak megnyerni a csapattal.

A 24 esztendős Sostarics egy két éves maribori kitérőt leszámítva csak a Velenjében játszott. A Pickkel három éves szerződést kötött.

Mint mondta, nagyon várja már a szegedi éveket, a klub által felvázolt három éves terv nagyon csábító és Pastor mester személye is garancia a fejlődésre. "Nagy kihívás, hogy végre a Bajnokok Ligájában játszhatok, hiszen klub szinten ez a kézilabda csúcsa. Külön öröm, hogy Stassal együtt igazolok ide, bízom benne, hogy sikeresek leszünk a csapattal." – tette hozzá a játékos.

A 27 esztendős Skube 2+1 évre írt alá. Nem lesz könnyű dolga, hiszen honfitársát, Dean Bombacot kell pótolnia. A válogatottban együtt szerepelnek a Szegedről távozó klasszissal, így tudott információt gyűjteni a Pickről.

A két szlovén játékos július közepén tér vissza. Sostarics egyelőre egyedül érkezik, hiszen a barátnője még nem fejezte be az egyetemet, Skube viszont feleségével és két gyermekével költözik Szegedre.