Negyvenhat gólt lőtt, a szezon legjobbja lett

2016. 04. 27. 20:19

Negyvenhat gólos teljesítményével a 2015/2016-os szezon legjobb utánpótlás játékosának választották Botka Zsófiát, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabda csapat játékosát.

Negyvenhat gólt lőtt, a szezon legjobbja lett

A szegedi klubnál az edzők és a sportvezetők közös döntése alapján évek óta külön elismeréssel jutalmazzák az egyesület utánpótlásának legjobban teljesítő játékosát. 

A 15 éves Botka Zsófia az idényben 15 mérkőzésen 20 gólt szerzett a serdülők között, illetve 18 találkozón 26-ot az ifjúsági korosztályban. A 2000-ben született játékos szerephez jutott a felnőtt csapatban is: a Magyar Kupában és az OB I-es bajnokságban egyaránt két-két alkalommal állította be a „nagyok” csapatába Barna Tamás vezetőedző.

„A 15 éves Zsófia kislányom 46 gólt lőtt a serdülő és ifjúsági bajnokságban, ezzel ő lett a legjobb utánpótlás játékos a szegedi leány utánpótlás csapatban! Büszke vagyok rá! Úgy gondolom, hogy a sport, a mozgás fontos a gyerekeink fejlődésében. Női vízilabdában – amelyben mi vagyunk az Európa bajnokok – tehát lesz utánpótlás. De mindegy is, miben tehetségesek a gyerekeink, a lényeg, hogy versenyképes, hasznosítható tudást szerezzenek. Ezért aggódunk szülőként az iskolák, a minőségi oktatás miatt. És ezért köszönjük az edzőknek, a pedagógusoknak, hogy a legnehezebb körülmények között is próbálnak helytállni. Veletek vagyunk!” – írja Facebook-oldalán Botka László polgármester, aki korábban maga is aktívan művelte a vízipólót, Szolnokon kapusként játszott.