Szegedi bravúr a medencében

2016. 04. 25. 20:04

Az 5. helyért csatázhat a rájátszásban a ContiTech Szeged Diapolo az OB I-es férfi vízilabda bajnokságban. Varga Péter együttese a középszakasz utolsó fordulójában közvetlen riválisát, a Honvédot fektette két vállra.

Szegedi bravúr a medencében

Nagy volt a tét szombat az újszegedi sportuszodában, hiszen a fehér sapkás Szeged és a vendég Honvéd is arra pályázott, hogy a play-offban az 5. helyért játszhasson. Varga Péter együttese volt kedvezőbb helyzetben, hiszen ehhez már a döntetlen is elegendő lett volna. Kiss Csabáék ugyanakkor nem remire játszottak, hanem neki estek a Honvédnek. Seman és Kunac góljaival a csapat 2-0-ra elhúzott, a második negyed elején pedig Manhercz Krisztián öt méteresével már 3-0-ra vitt a Szeged. A nagy szünetben is három volt közte, a fordulás előtt 5-2 volt az állás a a házigazda javára.

A harmadik negyedben mindkét csapat szinte tökéletesen védekezett, egyetlen Honvéd gól esett, ezzel 5-3-ra jöttek fel a vendégek. A negyedik negyedet egy Meixner védés vezette fel, majd közvetlenül utána Sánta küzdött meg ellenfelével és szerzett egy nagyon fontos találatot. 6-3 után már mindenki elkönyvelte a hazai sikert, ám mégis szoros lett a hajrá. 2 és fél perccel a lefújás előtt Seman négy perces végleges kiállítást kapott, így emberhátrányba került a Szeged. A Honvéd pedig két gyors góllal 6-5-re felzárkózott. Ennél tovább viszont nem jutott. Varga Péter együttese 6-5-re legyőzte ellenfelét és az Európa-Kupa indulást érő 5. helyért játszhat a play-offban.