Hamarosan kezdődik a görkoris idény

2016. 04. 06. 21:00

Egy hazai rendezésű versennyel kezdik az évet a Tornádó Team Szeged görkorcsolyázói. A Decathlon Dóm Kupàn a teljes magyar élmezőny rajthoz áll, több mint 200-an indulnak. (videóval)

Hamarosan kezdődik a görkoris idény

Szerdán a rajtot gyakorolták a Tornádó Team görkorisai, a rövidebb távokon egy jó start akár győzelmet is érhet. A Búvár tó mögötti pályán most még csak a szegediek száguldoznak, a hétvégén azonban már egy komoly versenynek ad otthont. A hagyományos Dóm Decathlon Kupán ezúttal is mindenki itt lesz, aki számít.

A szegedi korisok ezúttal is minden korosztályában és minden távon esélyesnek számítanak. A csapat nagy része a télen jégen is edzett, hiszen a tervek szerint a következő években a görkorcsolyát és a téli olimpiai esélyekkel is kecsegtető hosszútávú gyorskorcsolyát összehangolva folytatják majd a felkészülést. A következő félévben viszont az aszfalton megy a küzdelem, a hétvégi verseny pedig egy jó teszt számukra.

Az év fő versenye a nyári Európa-bajnokság, addig azonban több Európa-kupa futamon is indulnak a tornádósok, június végén pedig az egyik Kelet Európai futam házigazdái is lesznek. A Dóm Decathlon Kupa két napos, szombaton és vasárnap is már délelőtt 9-tól megkezdődnek a futamok.