Nagy csata volt, de nem sikerült!

2016. 03. 23. 20:49

Nagy csatában búcsúzott a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanis a nyolcaddöntő szerdai visszavágóján - a hazai négygólos sikert követően - 36-29-re kikapott a THW Kiel otthonában.

Nagy csata volt, de nem sikerült!

Az első, vasárnapi mérkőzésen a Szeged remek hajrával 33-29-re győzött, ám a magyar csapatnak eddig nem volt sikere Kielben: az előző idény negyeddöntőjének visszavágóján 31-23-ra, a 2011-es csoportkörben pedig 34-24-re kapott ki vendégként.

A találkozó a keddi brüsszeli terrortámadás áldozatainak emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött.

Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, de a Szeged elsősorban Källman négy góljának köszönhetően tartotta a lépést, sőt, a kilencedik percben már vezetett is. A magyar csapat ezt követően több labdát is eladott, ezeket a németek könnyű gólokkal büntették, így a 13. percben 7-5-re vezettek. A hazaiak kapusa, Landin sorra hárította a lövéseket, még emberhátrányban is jól tartotta csapatát. Amikor pedig a Tisza-partiak voltak hátrányban, ő lőtt egészpályás gólt, ezzel a 18. percre ledolgozta összesített hátrányát a Kiel (11-7). A Szeged játéka egy időkérés után rendeződött, sorozatban három gólt lőtt, így ismét szoros lett a csata. A szünet előtt újból lendületbe jöttek a hazaiak: 15-14-ről visszaállították a négygólos különbséget.

A fordulást követően Sierrát Wyszomirski váltotta a szegedi kapuban, ez jó cserének bizonyult, hiszen fontos ziccereket védett a félidő elején, ám Vujin büntetőivel 23-18-ra vezettek a németek. Ezt követően a magyar csapat emberhátrányba is két gólt szerzett, azaz továbbra sem dőlt el a találkozót.

A mérkőzés három-öt gólos különbségen, azaz a kiesés-továbbjutás határán ingadozott. Az utolsó tíz perc 29-25-ről indult, ám a hazaiak olyan iramot kezdtek el diktálni, amelynek kivédésére két időkérés sem volt elegendő. A végjátékban sorozatban ötször volt eredményes a Kiel, miközben a szegediek több hétméterest is elhibáztak, ezzel eldőlt a továbbjutás.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:

THW Kiel (német) - MOL-Pick Szeged 36-29 (18-14)

Továbbjutott: a Kiel 65-62-es összesítéssel.