Itthon sem bírt a Szeged a Fradival

2016. 03. 10. 21:25

Hazai medencében sem bírt a Ferencvárossal a ContiTech Szeged Diapolo az OB I-es férfi vízilabda bajnokságban. Varga Péter együttese a második félidőben hiába kapott csak egy gólt, mégis kikapott az FTC-től.

Itthon sem bírt a Szeged a Fradival

A Szeged azzal a tudattal szállt vízbe a Fradi elleni hazai meccsen, hogy egyrészt visszavágjon a budapesti vereségért, másrészt pedig, hogy életben tartsa matematikai esélyeit a négy közé jutásra. Az első gólt a vendégek lőtték még az első támadásukból, a hazai oldalon Chilkó egyenlített öt perccel később, az első negyedben nem született több gól, így 1-1-ről kezdődött a második negyed. Na ez volt az a játékrész, amelyet jobb lenne elfelejteni, de nem lehet. A Ferencváros szinte minden akciójából betalált a szegedi kapuba. Miközben Manchercz Krisztián büntetőt rontott, addig a túloldalon a duplázó Marnitz és Nyéki mellett Swift, valamint Tóth is eredményes volt, így már 7-2-re is vezetett a Ferencváros.

A hosszú szegedi gólcsendet Seman törte meg, ezzel a góllal lett 7-3 az állás a nagyszünetre.

A második félidőben már a szebbik arcát mutatta a házigazda. Varga Péter tanítványai szebbnél szebb gólokat lőttek, hátul pedig végre határozott volt a csapat. A negyedik negyedben Chilkó újabb találatával 8-7-re felzárkózott a Szeged. A fehér sapkások az utolsó öt percben többször is az egyenlítésért támadhattak, de nem jártak sikerrel. Az utolsó akciónál Vogel kiállítása miatt egy mezőnyjátékos, Katonás állt bent az FTC kapujában, aki Varga II. Zsolt közeli lövésénél fejjel hárított, majd az ismétlésnél Palotás próbálkozott, de blokkolták, így az eredmény már nem változott. A Ferencváros 8-7-re nyert, ezzel már biztosan elődöntős, három fordulóval a rájátszás vége előtt a Szeged maradt a 6. helyen a tabellán.