Nagyon fontos a Kielce elleni vasárnapi meccs

2016. 03. 05. 14:31

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap 18 órakor a lengyel Kielce otthonában zárja le a Bajnokok Ligája csoportkörét. Ez mérkőzés dönt arról, hogy a magyar együttes a negyedik vagy az ötödik helyen jut tovább a legjobb 16 közé.

Nagyon fontos a Kielce elleni vasárnapi meccs

Két fordulóval a BL csoportkör befejezése előtt még a második hely megszerzésére is volt esélye a Picknek a Bajnokok Ligájában, a Vardar elleni vasárnapi vereség miatt viszont borult minden, a csapat visszacsúszott az ötödik helyre. A negyedik hely elcsípésére még mindig van sansz, de ehhez nem elég jól játszani vasárnap Lengyelországban, hanem le kell győzni a Kielcét.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője szerint óriási lehetősége szalasztott el a csapat, de még nincs minden veszve. Mint mondta, az utolsó fordulóban is lehet még pontokat szerezni és megpróbálják megragadni az utolsó esélyt. Ez azért fontos, hogy a Pick ne a nehezebb úton érkezzen meg a legjobb 16 közé. A csoport negyedik helyezettje ugyanis pályaelőnnyel kezdheti a nyolcaddöntőt, ezért győzni megyünk Kielcébe. - tette hozzá Pastor.

Amennyiben a B-csoport szombati mérkőzésen nem borul a papírforma és a Szkopje, valamint a Barcelona is nyer, akkor a vasárnapi Kielce-Szeged meccs a hazaiak számára már tét nélküli lenne. Ez persze csak spekuláció, mindenesetre a Pick hazai pályán egy góllal legyőzte Talant Dujsebajev együttesét szeptemberben. A sportági klasszisok egész sorát felvonultató Kielce otthonában viszont sokkal, de sokkal nehezebb győzni. A lengyelek egy éve nem kaptak ki hazai pályán.

Dean Bombac szerint a Kielce a favorit, mivel egy nagyon erős csapatról van szó. A Pick csak akkor nyerhet, ha 60 percig maximális odafigyeléssel, szinte hiba nélkül játszanak.

Kielcében dől tehát el, hogy a nyolcaddöntőben Kiel vagy Zágráb felé veszi az irányt a Pick. Jó hír, hogy a Balatonfüred elleni lesz keddi bajnokit kihagyó Zubai Szabolcs és Ancsin Gábor is felépült, így mindketten ott lehetnek a vasárnapi meccsen.