Szoros első félidő után győzelem

2016. 03. 02. 16:28

Az első félidőben még jól állták a sarat a Balatonfüred játékosai a keddi összecsapáson, a félidőben döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második játékrészben azonban a MOL-Pick Szeged bedarálta ellenfelét és nyolc gólos győzelmet aratott, így jól sikerült a főpróba a Kielce ellen..

Szoros első félidő után győzelem

Debrecenben rendezik az idei férfi kézilabda magyar kupa négyes döntőt, erről határozott szerdán a hazai szövetség. A Final Fournak a Főnix-csarnok ad majd otthont. Az április 16-ai elődöntőben a MOL-Pick Szeged a Mezőkövesddel játszik, míg a másik ágon a címvédő Veszprém a Balatonfüreddel találkozik. A fürediekkel kedden a bajnokságban a Pick is összecsapott. Nem volt könnyű dolga a MOL-Pick Szegednek, hiszen két nappal a Szkopje elleni BL csata után lépett pályára a Pastor-csapat a nagyon motivált hazaiak ellen. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két együttes, a Pick Niko Mindegía utolsó másodperces sistergős bombagóljával mentette döntetlenre az első félidőt. 17-17 után a második játékrészben még tíz percig hasonló volt a forgatókönyv, ám a tehetséges fiatalokból álló Füred elfáradt, Sierra is többször bravúrral védett, így a hajrában már megnyugtató előnnyel 5-6 góllal ment a Szeged. A Pick végül nyolc találattal 36-28-re nyert idegenben.

Dean Bombac, szerint mindig nehéz egy vereség után játszani, hiszen nagyon fontos meccset buktak el a hétvégén. A Balatonfüred ráadásul egy jó erőkből álló csapat, akiket illik komolyan venni. "Az első félidőben rosszul védekeztünk, nehezen álltunk össze. A szünet után viszont agresszívabbak voltunk hátul, ennek pedig meg is lett az eredménye. Jöttek a könnyű gólok és így sima győzelem lett a vége. Egy viszont biztos, a rájátszásban, amikor már komoly tétje lesz a meccsnek, akkor még nehezebb dolgunk lesz itt Füreden." - mondta a Pick szlovén válogatottja játékosa

Bombac kedden is varázsolt Füreden, hat góllal a Pick legeredményesebb játékosának bizonyult a meccsen. Az irányító vasárnap különleges helyzetben lesz, hiszen Kielcében leendő csapata ellen lép pályára. Ezzel kapcsolatban csak ennyit mondott: "Profi játékos vagyok, nagyon szeretem a klubomat, a szegedi embereket. És addig amíg itt vagyok, a szívemet-lelkemet kiteszem a csapatért, ennyi az egész."

A Pick már szerdán délután elkezdte a Kielce elleni felkészülést. A BL csoportkör utolsó fordulója dönt majd arról, hogy Ilyésék a negyedik vagy az ötödik helyen jutnak-e be a nyolcaddöntőbe.