Három szegedi esélyes a súlyemelő Eb-re

2016. 03. 02. 16:18

Nagy Péter, hazánk első számú súlyemelője az Európa-bajnoki felkészülés hajrájához érkezett. A szegedi erős ember az áprilisi norvégiai Eb-n harcolhatja ki az olimpiai részvételt. Nagy Péter a Szeged Televízió Aréna című műsorának vendégként elárulta, két szegedi csapattársa is bekerült a válogatott bő keretébe.

Három szegedi esélyes a súlyemelő Eb-re

Tata, Szeged, Tata és ismét Szeged. Az elmúlt hetekben két laki életet élt Nagy Péter, aki hol a válogatott edzőtáborában készült, hol pedig idehaza, az Etelka-sori teremben tréningezett. A balul sikerült houstoni világbajnokság után a magyar férfi válogatott már csak egyetlen olimpiai kvótát szerezhet a norvégiai Európa-bajnokság, így a tét óriási.

A két fiatal szegedi számára a szombathelyi Savaria Kupa nemzetközi verseny lesz majd a válogató, Nagy Péter viszont egy másik viadalon, a kazanyi Elnök Kupán indul.

Nagy Péter ezen a héten még Szegeden készül, majd hétfőtől már Tatán emeli a súlyokat. A kazanyi Elnök Kupán március közepén már mindenképpen 400 kiló feletti teljesítménnyel szeretne hangolni a Rióról döntő Európa-bajnokságra.