Címoldal

Jól szerepeltek a szegedi görkorisok a jégen is

2016. 02. 29. 22:49 | PDF | Nyomtatható változat

sántha blanka, országos utánpótlás gyorskorcsolya bajnokság, görkorcsolya, korcsolya, tornádó team, vi2016-02-29

Nagyszerű eredménnyel zárták a Tornádó Team sportolói a nagypályás jeges versenyszezon utolsó hazai versenyét. A nemzetközi gyakorlat, azaz, hogy a görkorcsolyások remek eredményeket szállítanak a jégen is, itthon is bebizonyította létjogosultságát.

Jól szerepeltek a szegedi görkorisok a jégen is

Egy év munkája van még csak ebben a speciális kettős felkészülésben, de már látszanak a bíztató jelek. A versenyzők hétről hétre, versenyről versenyre érnek el egyre figyelemre méltóbb időeredményeket, ahogyan a mostani utánpótlás OB-n is ennek örülhettünk szinte minden korosztály futamai után. 

Sántha Blanka meggyőző magabiztossággal és végig jó erőbeosztással korcsolyázva biztosította győzelmét korosztályában a négy táv alapján. Nagy öröm volt Gardi Dominika meglepetés ezüstérme, aki a második napi nagyszerű korcsolyázásával fordította meg a papírformának hitt sorrendet.  Nagyszerű egyéni csúcsokat korcsolyázott Kopilovic Eleonóra is, aki negyedik lett korosztályában. Szögi Tamás szintén egyéni legjobbjait megdöntve állhatott a dobogó harmadik fokára a Junior B-sek között, ahol remek időket elérve Erdős Dávid a 4. helyen végzett.  Komoly fejlődést mutatott valamennyi távon Iványi Tamás, aki ezüstérmes lett a junior C korosztályban. A junior D-s lányok között Bíró Hanna bukott az első távján, így sajnos hiába korcsolyázott nagyszerűen a további három távon, az összetettben lehetetlen volt dobogóra elegendő eredményt produkálni. 

Ugyanitt Urbán Boglárka kiegyensúlyozott versenyzésével, remek időket futva, komoly ellenfelek mögött lett harmadik. Kéri Ferenc és Garzó Erika felkészítő munkája Szöllősi Szabolcs és Blednik László edzői tevékenységével egészült ki a jégen. Köszönet nekik mindezért.

Le a kalappal azok előtt, akik vállalják a plusz munkát, az ezer kilométerekben mérhető utazásokat az edzések és versenyek helyszínére, miközben példát mutatnak a kiváróknak és kétkedőknek, és bizonyítják, hogy érdemes csinálni. 

Hatalmas erő van a görkorisok nagy családjában! Ezért mindannyian abban bíznak, hogy Magyarország fantasztikus jeges sportélete a stadionok árnyékában hamarosan megérdemel egy olyan létesítményt, amelyben a sportág itthon is méltó körülmények között készülhet. Hazánk napjainkra a rövidpályás gyorskorisoknak köszönhetően a jeges nagyhatalmak egyikévé nőtte ki magát. Néhány év és ez a tendencia kiteljesedhet a hosszúpályás ágazat sikereivel is! A görkorisok készen állnak…..a jégen is!

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!