Címoldal

Görögországban készül tovább a szegedi evezős

2016. 01. 21. 21:10 | PDF | Nyomtatható változat

matyasovszki dániel, edf démász-szegedi ve, evezés, felkészülés, ergométeres magyar bajnokság, vi2016-01, tv

Biztatóan kezdte az évet Matyasovszki Dániel, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE evezőse. Szierer János tanítványa megnyerte a győri ergométeres magyar bajnokságot. A válogatott versenyző jövő héttől már Görögországban készül tovább, ahol már új partnerével teszi vízre a hajóját.

Görögországban készül tovább a szegedi evezős

A győri Európa-bajnoksággal összekötött magyar bajnokságon is ilyen ergométeres padokon versenyeztek hazánk legjobb evezősei. A szegedi Matyasovszki Dániel a férfi könnyűsúlyúak mezőnyében ötödik lett az Eb-n, a magyarok közül viszont ő húzott a legjobban.

108 Matya 0.18 Elégedett vagyok az eredménnyel, bár szerettem volna egy másodperccel jobbat húzni, de úgy érzem, most ez egy jó eredmény. Az időszakhoz képest nagyon jó erőben érzem magam 0.24

Edzője, Szierer János elégedett versenyzőjével, aki szerinte remek fizikai állapotban van. Az idei szezon is az olimpiai kvalifikációról szól. Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú két párban próbálja megszerezni a riói kvótát, de már nem Galambos Péterrel, a váciak klasszis evezőse ugyanis egyesben folytatja. Új párja a szolnoki Furkó Kálmán, aki egy nagyon tehetséges versenyző. Vannak olyan képességei, amelyek már klasszis teljesítményt mutatnak. Reméljük, felnő a többi képessége is erre a szintre - tette hozzá Szierer.

Párosuk a következő hetekben Görögországban folytatja a felkészülést melegvízi edzőtáborban. Az ergométeres pad helyett újra a hajó, a lapát és a víz játssza a főszerepet.

Matyasovszki Dániel elmondta, már nagyon várja az edzőtábort, mivel az ergométeres edzésekbe egy kicsit belefásult. "Ezek a 2 és fél órás edzések azért nem egyszerűek. Végre jönnek a vizes tréningek, ahol majd pörögnek a kilométerek. Sok munka vár ránk, de jó lesz újra kimozdulni." - tette hozzá a kiváló versenyző.

Egyáltalán nem mindegy, hogy azt a két és fél órát a vízen vagy egy tornateremben küzdi végig a versenyző. Matyasovszki Dánielék február 7-éig lesznek Görögországban, majd egy rövid hazai edzőtábor után márciusban Olaszországban folytatják a felkészülést.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!