Címoldal

Edzője elégedett Kárász Anna idei teljesítményével

2015. 12. 28. 23:46 | PDF | Nyomtatható változat

kárász anna, kajak-kenu, szegedi ve, edf démász-szegedi ve, kovács lászló, vi12, tv

Nem panaszkodhat az idei esztendőre Kárász Anna, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE kajakosa, aki Kozák Danuta legyőzésével 2015-ben először indulhatott egyest felnőtt világbajnokságon. Edzője, Kovács László is elégedett tanítványával. A rutinos szakember abban bízik, hogy Anna jövőre Rióban, az olimpián is rajthoz állhat.

Edzője elégedett Kárász Anna idei teljesítményével

Az év legjobb női kajakosának megválasztott Kárász Anna első válogatós győzelme 500 egyesben az egész nyár talán egyik legnagyobb sport szenzációja volt, hiszen a a szegedi versenyzője a sportág koronázatlan királynője, Kozák Danuta négy évig tartó egyeduralmát törte. Ez a siker pedig megalapozta a jó folytatást is.

Kárász Anna a női négyessel Bakuban Európa Játékokat nyert, majd a második válogatón is legyőzte Kozák Danutát, így a milánói vb-n is indulhatott egyest. A világbajnokságról végül két ezüsttel térhetett haza. Anna már lassan három hónapja az új idényre készül. A 2016-os válogatókon is egyesben kell jól szerepelni.

Ezzel kapcsolatban elképzelhető, hogy régi új társával, Vad Ninettával párost is mennek a májusi válogatókon, ahol pályafutása legnehezebb feladata vár majd rá. A magyar mezőnyt ismerve ugyanis pontosan tudjuk, hogy kajakosnak majdnem nehezebb kijutni egy olimpiára, mint ott jól szerepelni.

 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!