Címoldal

Beköltözik a vízilabda a Tisza-parti iskolába

2015. 10. 21. 21:39 | PDF | Nyomtatható változat

vízilabda, szegedi vízipóló suli, tisza-parti iskola, együttműködés, aláírás, vi10, tv

SZEGED TV - Együttműködési megállapodást kötött egymással szerdán a Szegedi Vízipóló Suli és a Tisza-parti Általános Iskola. A tanintézményben eddig a sakk és az úszás volt a kiemelt sport, szeptembertől viszont már a vízilabda is az.

Beköltözik a vízilabda a Tisza-parti iskolába

A Szegedi Vízipóló Suli több ifjú tehetsége is a Tisza-parti Általános Iskolában tanul, a fiatalok ráadásul szeptember óta a szomszédos újszegedi sportuszodába iskola időben is átjárhatnak.

Mód Péter,  a Szegedi Vízipóló Suli elnöke elmondta, az iskolában tanuló fiatalok a testnevelés óra, vagy egyéb külön órák keretein belül egyéni képzésen vehetnek részt az újszegedi sportuszodában. A felnőtt csapat edzései alatt a játékosok is segítenek neki, és ez egy fantasztikus dolog.

Az egyéni képzés csak az egyik alappillére az iskola és az utánpótlás nevelő klub együttműködésében.

Szabó Zoltán szakmai igazgató kiemelte, az első és a második osztályos tanulók úszás oktatását egy az egyben átvette a Szegedi Vízipóló Suli. A szakosztály egyik edzője, Oravecz Gábor segít a gyereknek. Ez mindkét félnek ideális megoldás, hiszen így kiderülhet, hogy kik azok, akik esetleg jó alanyok lehetnek a vízilabdához - tette hozzá Szabó.

Az Intézményfenntartó Központ hozzájárulásával az iskola és a klub egyelőre csak egy éves megállapodást kötött egymással.

Schaller Györgyi, az iskola igazgatója reményét fejezte ki, hogy hosszú távú lest az együttműködés a Vízipóló Sulival és az iskola a szegedi vízilabda egyik bázisa lesz.

A tervek szerint akár már 2016-tól elindulhat egy olyan sporttagozatos osztály a Tisza-parti Általános Iskolában, ahol a sakk és az úszás mellé bekerül a vízilabda is.

 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!