Címoldal

Három szegedi fiatal is utazhat a VB-re

2015. 06. 30. 15:57 | PDF | Nyomtatható változat

ifjúsági és u23-as kajak-kenu világbajnokság, világbajnokság, nagy bianka, horváth alexandra, birkás balázs, kajak-kenu, edf démász vizisportegyesület, vi06

Három szegedi versenyző is kijutott a júliusi portugáliai ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságra. Nagy Bianka és Horváth Alexandra mellett Birkás Balázs is kvalifikálta magát a korosztályos vb-re.

Három szegedi fiatal is utazhat a VB-re

Óriási bravúrt vitt véghez a hétvégi válogatón Birkás Balázs. Az EDF DÉMÁSZ kétszeres ifjúsági világbajnoka kajak egyes 200 méteren döntőjében az egyik legfiatalabb volt az U23-as mezőnyben, mégis nyert. A szegedi tehetség 24 ezred másodperces előnnyel győzött a második helyezett előtt.

Birkás Balázs 19 évesen jutott ki az U23-as világbajnokságra, ráadásul egy olimpiai számban, ami komoly fegyvertény. Klubtársa, a mindössze 15 esztendős Nagy Bianka az ifi mezőnyben remekelt. Kása Péter tanítványa egyesben megnyerte az 500 métert, 200 méteren pedig ezüstérmes lett, így mindkét számban ott lehet a vb-n. Nagy Bianka, Birkás Balázshoz hasonlóan első éves lesz a saját korosztályában.

A harmadik szegedi vb induló Horváth Alexandra lesz, aki a női kajak négyessel jutott ki. A montemor o velhói világbajnokság július 23-án kezdődik.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!