Címoldal

Közel járt az éremhez Nádas Bence

2015. 05. 04. 01:06 | PDF | Nyomtatható változat

kajak-kenu, európa bajnokság, edf démász-szegedi ve, racice, nádas bence

Az öt újonc szegediből négy döntőzhetett a Raciceben rendezett felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokságon. Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE fiataljai közül Nádas Bence járt a legközelebb a dobogóhoz.

Közel járt az éremhez Nádas Bence

Nádas Bence, minden idők legfiatalabb magyar felnőtt világbajnoka párosban Hérics Dáviddal negyedik lett 500 méteren. A rövidebb távon Birkás Balázsék is elverekedték magukat a döntőig, ahol végül a nyolcadik helyen értek be a célba. Horváth Alexandra a női négyessel, Szabó Gábor pedig párosban volt finalista. A klub szakmai vezetője, Sík Márton szerint mind az öt szegedi kajakos és kenus sokat profitálhat még ebből a versenyből.

– Egy nagyon színvonalas Eb-n vagyunk túl, ahol egy fiatal magyar csapat vett részt. A mi versenyzőinknek ez egy remek lehetőség volt, hogy belekóstoljanak a felnőtt világba és rutint szerezzenek. Némi hiányérzet azért van bennem, hiszen bár egy kivételével minden egységünk döntőbe jutott, egy-két helyezéssel talán jobbat is el lehetett volna érni. Ugyanakkor a szezon elején vagyunk, korán is volt a verseny, bízom benne, hogy mindenki hasznos tapasztalatokkal felvértezve tér vissza Csehországból. Nádas Bence eredményét viszont kiemelném, hiszen ő is pályafutása első Európa-bajnokságán szerepelt és a K2-500 döntőjében nagyon bátran versenyezve majdnem érmet szereztek a párjával.

Eredmények:

4. Nádas Bence – Hérics Dávid (Győr) – K2-500 méter

8. Birkás Balázs – Balaska Márk (Vác) – K2-200 méter

8. Horváth Alexandra – Malcsiner Eszter – Katrinecz Rita – Szabó Ágnes (utóbbi három UTE) – K4-500 méter

9. Szabó Gábor – Bodonyi András (Diósgyőr) – C2-500 méter

A Császár Gergely – Noé Bálint – Noé Miklós – Ilyés Róbert (utóbbi három Budapest Honvéd) egység a középfutamában az 5. helyen végzett, így nem jutott be a K4-1000 méter döntőjébe.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!