Címoldal

Montebelo, Vajdáék második Maty-ere

2015. 03. 17. 21:33 | PDF | Nyomtatható változat

montebelo, vajda attila, kajak-kenu, edzőtábor, edf démász szegedi ve, portugália

Már több mint két hete Portugáliában edzőtáboroznak a szegedi kajakosok és kenusok. A Vajda Attila és Kárász Anna fémjelezte csoport ideális körülmények között készülhet.

Montebelo, Vajdáék második Maty-ere

Festői környezet, ideális nagy vízfelület, kellemes időjárás. Montebelóban, az egyik hajógyártó cég portugáliai központjában minden adva van a nyugodt felkészüléshez, ezért is utazott el éppen ide az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE komplett csapata. A versenyzők külön csoportokban dolgoznak. A hosszabb távra készülő kajakosok Petrovics Máté, Császár Gergely és Fekete Martin, valamint a sprinterek Rausch Levente és Birkás Balázs is egyéni edzésmunkát végeznek.

A klasszisok sem egyedül dolgoznak: Kárász Anna Vajda Attiláék edzőpartnere Portugáliában.

Sík Márton, a klub szakmai vezetője az első két hetet kint töltötte a csapattal. Elmondta, heti tizenegy vizes edzés szerepel a programban, valamint erősítő és kiegészítő tréningek színesítik a portugáliai mindennapokat – esténként nem kell altató a versenyzőknek. Jó hír, hogy a születésnapos olimpiai bajnok Vajda Attila már teljes értékű munkát végez, és gőzerővel készül a tavaszra. Ő Kárász Annával és Kovács László edzővel még két hétig marad kint Montebelóban, a többiek viszont március 20-án hazatérnek, és itthon folytatják a felkészülést.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!