Címoldal

Bronzérmes lett a Szeged Bats Szekszárdon

2014. 12. 29. 14:43 | PDF | Nyomtatható változat

amerikai foci, szeged bats, szekszárd, aréna kupa, bronzérem

Évek óta hagyomány, hogy a magyar amerikai focisták egy kétnapos teremtornán, a Szekszárdi Aréna Kupán zárják az évet. Idén kilenc csapat, köztük a Szeged Bats együttese, mérte össze tudását. A szegediek óriási bravúrt hajtottak végre, bronzérmet szereztek.

Bronzérmes lett a Szeged Bats Szekszárdon
A Szeged Bats tagjai: 
Bakai Roland, Bori Kristóf, Csányi Balázs, Demeter Ádám, Dögei Tamás, Gombos Szabolcs, Katona Sándor, Lőwy Ákos, Menczel Dániel, Németh Bence, Németh Márton, Ostojin Olivér, Podobni András, Rácz Márk, Romák László, Szász Róbert, Tolnai Attila, Tolnai Tamás, Tóth Gábor, Varga Ádám, Vass Gergely

Az idei Szekszárdi Aréna Kupára kilenc csapat kapott meghívást: a Szekszárd Bad Bones, a Budapest Giants, az Eger Heroes, a Budapest Eagles, a Pannon Bulls, a Debrecen Gladiators, az Osijek Cannons (Eszék), a Haladás Crushers és a Szeged Bats.

A csapatok az NFL-hez hasonlóan egy alapszakaszban és a rájátszásban mérték össze tudásukat. A Szeged Bats az alapszakaszban 4 mérkőzést játszott. Az első kettőn könnyedén nyert a csapat, a Haladás Crushers együttesét 8-0-ra, az eszéki Osijek Cannons gárdáját pedig 21-12-re győzték le a Denevérek. Ezt követően azonban két vereség következett, a Debrecen Gladiators 21-8-ra, a Budapest Giants pedig 12-23-ra győzte le a szegedi együttest. Ez utóbbi vereség igen fájó, mivel a Bats 12-0-ra vezetett a második félidő közepéig, és ők is támadhattak, de a célterület előtt eladták a labdát, amiből a Giants pontokat szerzett, majd meg is fordították a mérkőzést. Az alapszakaszt végül a Bats 2 győzelemmel és 2 vereséggel zárta. A rosszabb pontkülönbség miatt (49-56) a gárda végül a hetedik helyről várta a vasárnapi mérkőzéseket.

Vasárnap délelőtt a wild-card kör első mérkőzésén a szegediek újra összecsaptak a szombathelyi Crushers együttesével és újra a tisza-parti gárda győzött 12-0-ra.

A következő ellenfél az eszéki csapat lett volna, azonban a horvátok sok sérülés miatt kénytelenek voltak visszalépni. A legsportszerűbb csapatnak járó díjat az Osijek Cannons érdemelte ki, akik 13 fővel is kitűnően játszottak, de a sérülések miatt nem tudták befejezni a tornát.

A legjobb 4 közé jutásért újra a Budapest Giants csapatával kellett megmérkőznie a Szeged Bats-nek. Volt visszavágási vágy a fiúkban, hisz az alapszakaszban egy nyertes meccset engedtek ki a kezükből. A mérkőzés a védelmek csatáját hozta, kevés pont esett. A szegedi csapat a mérkőzés első másodperceiben megszerezte az ellenféltől a labdát és touchdown-t szerzett, ami 6 pontot ért. A Giants erre csak 2 ponttal tudott válaszolni, így a Bats jutott tovább. Az eredmény azt mutatta, hogy a szegedi csapat fő erőssége a védelem, amely csak kevés pontot engedélyez az ellenfélnek ezen a napon. Sajnos érzékeny veszteség is érte a Denevéreket ezen a mérkőzésen, hisz kitűnő irányítójuk, Dögei Tamás térdsérülést szenvedett és nem is tudott tovább játszani.

Sajnos a döntőbe nem sikerült bejutnia a Szeged Bats-nek, az elődöntőben az Eger Heroes, ha nem is könnyen, de 12-0-ra győzedelmeskedett.

A bronzmérkőzést a házigazda Szekszárd Bad Bones ellen vívta a szegedi gárda. Az összecsapás ismét a védelmek csatáját hozta, kevés pont esett. Sajnos a mérkőzésen egy másik kulcsemberét is elveszítette a tisza-parti gárda, a center, Szász Róbert is súlyosan megsérült és nem tudta tovább folytatni a játékot. Az első touchdown-t a hazai csapat szerezte meg és nagyon sokáig 6-0 volt az eredmény. A fordulás után egy safety-nek köszönhetően 2 pontot szerzett a Szeged Bats, azonban így is csak 6-2-re tudták módosítani az eredményt. Már egy perc sem volt hátra, amikor az irányítóként beálló Németh Bence felpasszolta a labdát a célterületen álló Ostojin Olivérnek, aki két védőt is megelőzve megszerezte a játékszert és ezzel 6 ponthoz juttatta csapatát. Az extra pont is sikerült, így 9-6-ra módosult az eredmény. A Rosszcsontoknak még 38 másodpercük volt, hogy visszavágjanak, de a négy próbálkozás közül egy sem járt sikerrel a fantasztikusan védekező szegedieknek köszönhetően, így a Bats az előkelő bronzérmet szerezte meg.

A döntőben a Budapest Eagles 19-7-re legyőzte az Eger Heroes együttesét és így a fővárosi gárda lett a tornagyőztes.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!