Címoldal

Szegediek is az év egyetemi sportolói között

2014. 11. 28. 13:15 | PDF | Nyomtatható változat

sport, magyar egyetemi-főiskolai sportszövetség, edf démász szegedi ve, kárász anna, horváth alexandra, matyasovszki dániel, év egyetemi sportolója

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE három versenyzője is kapott elismerést a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) csütörtökön ünnepségén. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon.

Szegediek is az év egyetemi sportolói között

Ezeknek a feltételeknek Kárász Anna, Horváth Alexandra és Matyasovszki Dániel is megfelelt. A Szegedi Tudományegyetemet is képviselő versenyzők megkapták az év egyetemi sportolója kitüntetést.

Kárász Anna (Szegedi Tudományegyetem-GTK) a moszkvai felnőtt kajak-kenu világbajnokságon K4-500 méteren és K2-200 méteren is aranyérmet szerzett.

Horváth Alexandra (SZTE-JGYPK) a Minszkben rendezett VI. Kajak-kenu Egyetemi Világbajnokságon a női négyessel 200 és 500 méteren is a második helyen végzett.

Matyasovszki Dániel (SZTE-JGYPK) a franciaországi Gravelinesben rendezett Evezős Egyetemi Világbajnokságon állhatott fel a dobogóra. Könnyűsúlyú egypárevezésben ezüstérmes lett.

Forrás: szegedive.hu

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!