Címoldal

Átalakult csapattal kezdi meg a szezont a Szeged

2014. 10. 01. 15:55 | PDF | Nyomtatható változat

vízilabda, szeged ve, cserhalmi julianna

A pécsi Magyar Kupa-selejtezőben szombaton kezdi a 2014–2015-ös szezont a Szeged VE férfi vízilabdacsapata. A kupagyőztes átalakult a nyáron – az új felállásról és a várakozásokról tartottak ma sajtótájékoztatót.

Átalakult csapattal kezdi meg a szezont a Szeged

– Alapos változáson mentünk át, amelynek részben az eddigi támogatónk távozása az oka. Molnár Tamás visszavonulása után átvette a szakmai irányítást, aki a csapatot birtokló kft. ügyvezetője lett. Az új vezetőedzőnk Varga Péter, a technikai igazgató pedig Juhász György maradt – ismertette a változásokat Cserhalmi Julianna elnök asszony, hozzátéve, hogy a klub szorosan együttműködik a Szegedi Vízipóló Sulival.

A háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás új feladatával kapcsolatban kijelentette: nehéz volt a váltás, hiszen most már nem a medencére kell koncentrálnia, hanem arra, hogy egy hosszú távon fenntartható klubmodellt építsen fel. Az erőviszonyokról elmondta, hogy az Eger, a Szolnok és az OSC kiemelkedik, mögöttük azonban szoros lesz a mezőny.

– Sosem vagyok maradéktalanul elégedett a felkészüléssel, ám a fizikai részt rendben elvégezte a csapat. Sok a fiatal a keretben, de a türelem is megvan feléjük, és szerencsére akad olyan rutinos pólósunk, akikre lehet majd számítani – mondta Varga Péter vezetőedző. Hozzá kapcsolódva Juhász György technikai vezető kijelentette, az utóbbi évek egyik legkiegyensúlyozottabb bajnoksága következik, amelyben hamarosan új névadó szponzor is segítheti a szegedi csapatot.

Az Európa-bajnok Kiss Csaba elmondta, kellemes meglepetésként érte a csapat egységessége, a rutin és a fiatalos lendület ötvözete, egyben jó előérzete van a szezonnal kapcsolatban. Az U18-as világbajnok Manhercz Krisztián végigjátszotta a nyarat a nemzeti csapatban, ennek ellenére várta már az edzéseket, Szegeden pedig elsősorban tanulási lehetőséget lát. Kiderült: bár Hulmann Kristófot a nyáron leigazolta az egyesület, később egy külföldi lehetősége adódott, így közös megegyezéssel felbontották a szerződését.

A pécsi Magyar Kupa-selejtezőben szombaton 10.30-tól a Pécs, 19.30-tól az Ybl, majd vasárnap 12 órától a Vasas ellen ugranak medencébe a szegediek, akikkel szemben az elvárás a legjobb nyolc közé jutás – ez az első kettőnek sikerül majd.

A Szeged VE 2014-2015-ös kerete: Meixner Marcell, Molnár Dávid (kapusok), Kiss Csaba, Varga II. Zsolt, Aljosa Kunac, Lukas Seman, Chilkó Márton, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Sánta Dániel, Zsigri Bence, Török Krisztián, Török András, Lakatos Máté.

Forrás: www.szve.hu

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!