Címoldal

Megújult a szeged vízilabda csapat

2014. 06. 05. 12:52 | PDF | Nyomtatható változat

vízilabda, szeged, igazolás

Heten távoztak, s ugyanennyien érkeztek is a férfi vízilabda-bajnokságban legutóbb bronzérmes Szeged együtteséhez.

Megújult a szeged vízilabda csapat

Az újjáalakuló csapatot erősíti az új idényben többek között a bajnok Egertől érkező, világbajnoki aranyérmes Varga II Zsolt, s mások mellett a Tisza-parti városban folytatják pályafutásukat a Vasast maguk mögött hagyó Manhercz fivérek, Krisztián és Ádám is - derült ki a gárdát bemutató szerdai szegedi sajtótájékoztatón.A parton is akad változás: a játékos-pályafutását befejező, háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás ügyvezetőként és szakmai igazgatóként dolgozik tovább a csapatnál, a Szeged VE vezetőedzője pedig Varga Péter, a klub egykori játékosa lesz.

A médiaesemény közben Máltáról bejelentkező Molnár azt mondta, hogy a rutinos játékosok mellett fiatalok alkotják a csapat keretét, amely képes lesz felvenni a versenyt a legjobbakkal.

A harmadik hely megőrzése ezzel együtt nehéznek ígérkezik, hiszen távozott a csongrádi alakulattól többek között három világbajnok is: a kapus Nagy Viktor, továbbá Szivós Márton és Decker Ádám. Nagy a bajnoki ezüstérmes Szolnokhoz igazolt, Szivós Egerbe szerződött, míg Decker - akárcsak az eddigi szegedi vezetőedző, Vincze Balázs - az OSC-t választotta az új idényre.

Fotó: Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának Facebook oldala

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!