Címoldal

Elveszítette veretlenségét a Szeged

2013. 04. 04. 11:59 | PDF | Nyomtatható változat

férfi vízilabda, a-híd szeged, bajnokság, eger

Az Eger jutott lépéselőnyhöz a Szegeddel szemben a férfi vízilabda ob I alapszakasz-elsőségéért zajló külön párharcban, miután a szerdai rangadón három góllal legyőzte a Tisza-partiakat

Elveszítette veretlenségét a Szeged
Mestermérleg
Vincze Balázs: A negyedik negyedben már felvetődött, ha fel tudunk jönni egygólos különbségre, az esetleg nekünk lehet jó pontegyenlőségnél, de ettől még semmiképpen sem azért utaztunk ide, hogy egy góllal kikapjunk. Egy negyeden át meg tudtuk valósítani az elképzeléseket, utána kicsit szétesett a játékunk, rossz passzaink voltak, amelyek eddig nem jellemeztek minket. Nem azt mondom, hogy nem működött a játékrendszerünk, csak nem olyan szinten, mint korábban.

A Bitskey Aladár uszodában a presztízsen túl nagyon is komoly tétje volt az első és a második helyezett összecsapásának, mivel az egyformán 64 ponttal álló két együttes közül a győztes hatalmas lépést tehetett előre az alapbajnoki cím irányában.

Csaknem kétezer néző előtt az Eger szerezte az első gólt, majd 2-1-re is vezetett. A második negyedben rövid ideig a Szegednél volt az előny (2-3), de - elsősorban Varga II. Zsoltnak köszönhetően - a nagyszünetre már két góllal vezetett az Eger, amely a háromszoros olimpiai bajnok kapussal, Szécsi Zoltánnal az élen remekül védekezett.

A harmadik negyedben először Vargát tapsolhatták meg a nézők. A Szegeden a kapuscsere sem segített. A Baksa Lászlót váltó fiatal Molnár Dávid is tehetetlennek bizonyult, amikor megúszás után az Eger másik háromszoros olimpiai aranyérmesével, Biros Péterrel került szembe (8-4). Már 9-5-re is vezetett a hevesi csapat, amikor Hegedüs Gábor szépített (9-6).

A befejező nyolc perc elején 9-7-et mutatott az eredményjelző - éppen ennyire nyert ősszel otthon a Szeged -, ám hiába állt vissza a vendégek kapujába Baksa, a hazaiak ismét háromgólosra növelték a különbséget (10-7). Emberelőnyből a szegedi légiós, Kayes betalált, de Bátori Bence újabb góljával 11-8 lett a végeredmény.

Az Eger ezzel elvette a Szeged veretlenségét, és megerősítette pozícióját a tabella élén.

ZF-EGER–A-HÍD-SZEGED 11–8 (2–1, 3–2, 4–3, 2–2),
EGER: Szécsi – BÁTORI 2, Biros 1, GÓR-NAGY 1, Seman, Graham, Bundschuh 1. Csere: Salamon, MEZEI 2, Lőrincz, Chilkó 1, VARGA II ZS 3, Gerritse
SZEGED: Baksa – Szivós 1, Kunac, Decker Á., Molnár T., Kiss Cs., Török 1. Csere: Somogyi, Juhász Zs. 1, KAYES 3, HEGEDÜS G. 2, Younger, Varga P.
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 11/5
Kipontozódott: Török (26. p.), Molnár T. (28. p.), Younger (30. p.)
 
Forrás: mob.hu

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!