Címoldal

Nyögvenyelős győzelem a Szolnok ellen

2012. 10. 25. 00:32 | PDF | Nyomtatható változat

a-hid szeged ve, vízilabda

Két góllal a Szeged győzött a Szolnok ellen a Vodafone férfi vízilabda ob I 2012/13-as szezonjának első rangadóján, amelyet szerda este rendeztek az újszegedi sportuszodában.

Nyögvenyelős győzelem a Szolnok ellen

Az idén egyaránt bajnoki álmokat dédelgető csapatok találkozóját teltház, azaz négyszáz ember előtt rendezték meg az Újszegedi sportuszodában. A legutóbb bronzérmes hazaiak rajtoltak jobban (1-0, 2-1) az előző pontvadászatban hatodik, a mostani szezonra azonban jelentősen megerősödött Szolnokkal szemben, amelynek kispadjára vezetőedzőként visszatért Kovács István, aki idén nyárig a román válogatottat irányította. 

A folytatásban ledolgozta minimális hátrányát (2-2) a vendégegyüttes, de a gólban addig sem gazdag meccsen ezzel "be is állt" az eredmény: a szünetig már kölcsönösen érintetlenek maradtak a hálók.

A Tisza-parti klubcsapatok összecsapásán a harmadik játékrészben is a gyenge támadójátékhoz remek védekező munka társult mindkét oldalon, ennél fogva ebben a nyolc percben - szokatlan módon - egyetlen találat sem esett.

Az utolsó játékrészben aztán annál több: négyet a szegediek, kettőt a szolnokiak szereztek, így az eredményesebb végjátéknak köszönhetően 6-4-es hazai sikerrel zárult a rangadó.

A-HID Szeged VE - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 6-4 (2-1, 0-1, 0-0, 4-2)
Legjobb góldobók: Szivós, Molnár, Kayes, Somogyi, Younger, Kiss Cs. 1-1, illetve Gocic 2

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!