Címoldal

Ez egy másik olimpia, másik verseny

2012. 07. 16. 15:25 | PDF | Nyomtatható változat

vajda attila, edf démász, londoni olimpia

Az olimpiára készülő Vajda Attila is jelen volt azon a sajtótájékoztatón, ahol kisorsolták az EDF-DÉMÁSZ Ötpróbáját teljesítők közül azokat a szerencséseket, akik elutazhatnak a Londonba, az ötkarikás játékokra. Természetesen az eseményen a nagy verseny is szóba került.

Ez egy másik olimpia, másik verseny

A próba keretein belül gyalogtúrákra, kerékpár-, futó-, és úszóversenyekre, valamint duatlon és triatlon viadalokra került sor. Az összes próbanemet teljesített közel 500 amatőr sportoló közül a sajtótájékoztatón Vajda Attila olimpiai bajnok kenus és Varga Tamás világbajnok evezős sorsolta ki az utazókat

Vajda Attila az esemény után egy kérdésre válaszolva azt mondta, egyelőre nem a versenyekre, hanem az edzésekre, a napi munkára koncentrálnak. "A mindennapjainkat most Szegeden töltjük egy viszonylag zárt közegben, s minden energiánkat a felkészülésbe fektetjük" - fogalmazott Vajda. "Sokszor kérdeznek a címvédésről, de én ezt a szót nem igazán szeretem. Inkább azt mondom, hogy Londonban újra bajnok lehetek, de ez azt jelenti, hogy ismét végig kell járni azt a nehéz utat, ami a győzelemhez vezet. A pekingi aranyéremhez ennek semmi köze, most egy másik olimpián, más körülmények között kell majd helytállni."

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!