Eredményes hétvégét zártak a szegedi vívók

2016. 04. 11. 11:21

Április első hétvégéjén Debrecen városa adott otthont a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságának ahol az SZTE-t 8 fős csapat képviselte.

Eredményes hétvégét zártak a szegedi vívók

Az első napon férfi párbajtőrben született nagyobb siker, Újvári Márton közepes selejtező kör után az egyenes kieséses szakaszban jött bele a vívásba, ahol sorra magabiztos eredményekkel győzte le ellenfeleit.

Újvári végül a döntőbe jutásért kapott ki pécsi ellenfelétől, majd a 3. helyért szoros meccsen kapott ki egy debreceni vívótól, így az értékes 4. helyen végzett. Eredmények: 4. Újvári Márton, 12. Bakó Tamás, 22. Schwaiger Csaba, 25. Szalma Bence, 27. Czank Kristóf, 31. Farkas Péter.

A férfi párbajtőrözőkből összeálló szegedi csapat kiemeltként kezdett, a 4 közé jutásért az NKE-vel vívott szoros mérkőzést, végül 3 tussal a szegediek nyertek. Következett a PTE csapat, ahol az egyéni arany és ezüstérmes, egyébként válogatott vívók álltak fel a pástra, itt sajnos nagy különbséggel a PTE csapata nyert, következett a 3 helyért a BME csapata, ami újra szoros mérkőzést hozott, de a rutinosabb pesti csapat jobban bírta a végjátékot, így a szegediek a kiváló 4. helyen végeztek.

Női párbajtőr eredmények: 17. Tarnóczi Anna, 23. Pozsgai Zsuzsanna.

Második nap tőr számban mérték össze erejüket az egyetemisták és főiskolások, itt születtek igazán jó eredmények szegedi szempontból. Bakó Tamás veretlenül kezdte a selejtezőt, majd utána sem tudta senki megállítani, bár voltak szoros asszói, de legalább egy tussal mindig Bakó nyert, így ellentmondást nem tűrően egyetemista bajnok lett Bakó Tamás. Eredmények: 1. Bakó Tamás, 16. Schwaiger Csaba, 23. Nagy Zsolt.

A csapatversenyen első körben az ELTE csapatát verték a szegediek magabiztosan, majd a döntőért a későbbi győztes OE-től szenvedtek vereséget. Jött a bronzmeccs, ahol a kétnapos vívástól megfáradva léptek pástra a szegediek, majd kiélezett meccsen, hol a Corvinus hol az SZTE csapata vezetett, végül a Corvinus vihette el a bronzérmet.

Eredményes hétvégét zárt tehát az SZTE a vívó MEFOB-on, ahol összesen 126 pontot gyűjtött a küldöttség az egyetemnek az összegyetemi pontversenyben. A küldöttség valamennyi vívója az SZTE Vívó Klub-ban készült fel, edzőik Kiss Tibor és Nagy Zsolt.