Címoldal

A rakpartról futva Londonba

2012. 05. 15. 00:22 | PDF | Nyomtatható változat

edf démász, londoni olimpia, rak-party futás

A hétvégén újabb fordulójához érkezik az EDF Démász Ötpróba London 2012 programsorozat, amelynek résztvevői esélyesek arra, hogy nyáron személyesen drukkoljanak a magyar olimpikonoknak a világ legjelentősebb sporteseményén.

A rakpartról futva Londonba
Nyolcan mehetnek Londonba
A rendszeres mozgás fontosságát népszerűsítő, egészséges életmódra ösztönző amatőr sportesemény-sorozat, az EDF Démász Ötpróba London 2012 résztvevői közül nyolc szerencsés próbázó az idén nyáron személyesen élheti át az olimpia izgalmait. Az országos rendezvény sorozathoz Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus, Varga Tamás, világbajnok evezős és Horváth Gábor, világbajnok kenus is csatlakozott.
Szegeden, a RAK-PARTY futáson május 6-án, vasárnap tehetik próbára magukat azok, akik a nyári ötkarikás játékokra készülnek vagy csak egyszerűen egy sportos délelőttre vágynak.
A futóverseny rajtját Bozsó István, az EDF Démász mozgássérült munkavállalója indítja, aki maga is aktívan tesz azért, hogy kijusson Londonba. Bozsó István június 29-én kerékpárral indul el Szegedről és pontosan 2012 kilométer kerekezés után tervezi a célba érkezést az olimpiai játékok helyszínére. István egyike lesz annak a 70 főből álló EDF-es munkavállalói csapatnak, akik a londoni olimpiai stadionig tartó váltófutás során futhat az EDF által tervezett és kivitelezett lánggal. 
A szegedi futópróba időpontja: 2012. május 6., vasárnap.
Versenyközpont: a Huszár Mátyás rakpart Stefánia előtti útszakasza. Nevezés délelőtt fél 9-től a versenyközpontban az adott futamot megelőző negyed óráig, a Huszár Mátyás rakparton felállított nevezési sátorban. Délelőtt 10 órakor kor a mini táv, 11 órakor a kis és nagy táv rajtol el.
Útvonal:  Huszár Mátyás rakpart és Boszorkánysziget között kialakított pályán. A  mini-táv 5,5 kilométer – 1 pont,  a kis táv 11 kilométer – 2 pont,  a nagy táv 22 kilométer – 4 pont 

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!