Címoldal

Ömlenek a sztorik a 112-ről

2017. 11. 30. 11:19 | PDF | Nyomtatható változat

segélyhívó, 112, történetek, vi2017-11

Nem csitul a vita arról, jó ötlet volt-e bevezetni a rendőrség, a tűzoltóság és most már a mentők hívásait is egységesen kezelő 112-es segélyhívó számot. Nemrég a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete foglalt állást a központi segélyhívó ellen, szerdai cikkünkben pedig egy ügyeletes orvos írta le rossz tapasztalatait. - írja az Index

Mindketten azzal érveltek, hogy a 112-es beiktatása lassíthatja a mentést, ezért szerintük jobb közvetlenül hívni a mentők vagy a tűzoltók helyi mentésirányító központját. Jöttek levelek újabb rossz tapasztalatokról, írtak nekünk operátorok, és olvashat egy kisokost is arról, mit kell és mit nem kell mondani, ha gyorsan akar segítséget.

A cikkünk után kaptunk több olyan levelet, amiben ismét azt írták olvasóink saját tapasztalatból, hogy a 112 túl merev. Például nem volt elég az operátornak, hogy "a gellérthegyi vízesésnél", vagy hogy "a Kálvin téri villamosmegállóban", mindenképp pontos címet, kerületet, házszámot kértek, amit viszont sokszor az sem tud rögtön, aki világéletében budapesti volt (a 112-es hívásokat egy szombathelyi és egy miskolci call center fogadja).

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja el

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!