Címoldal

Bütyköléssel indul az átállás az e-egészségügyre

2017. 11. 02. 09:47 | PDF | Nyomtatható változat

e-egészségügy, egészságügy, háziorvos, vi2017-11

Vegyesek a tapasztalatok a háziorvosoknál és kórházaknál, miután elvileg szerdától át kell állnia szinte a teljes magyar egészségügynek a receptek, beutalók, leletek és kórtörténetek online kezelésére. Az orvosok többsége fontosnak és jónak tartja az új fejlesztést, de ahogy egyikük fogalmazott: ennek megvalósítása igencsak magyarosra sikeredett. - írja az Index

Az orvosoknak különböző helyekről kellett összevadászni az információkat sokszor érthetetlen szaknyelven írt tájékoztatókból, a túlterhelés miatt nem volt elérhető az állami kórházfenntartó központi száma, és előfordult, hogy több órás idegtépő próbálkozásra sikerült csak csatlakozni a rendszerhez. Van, ahol az orvosi szoftvert a beszállítónak még nem sikerült alkalmassá tennie az új rendszerre, csütörtökön pedig megindulnak a betegek.

Az induláskor lehetnek gyermekbetegségei a rendszernek, előzte meg a várható kisebb-nagyobb problémákat két nappal a magyar egészségügy digitális átállása előtt Vartus Gergely, az E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.  

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja el

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!