Címoldal

Kétszázhoz közelít a fejesek száma a tárcáknál

2017. 10. 19. 13:16 | PDF | Nyomtatható változat

állami vezetők, vízfej, minisztérium, orbán-kormány, államtitkár, miniszter, vi2017-10

Szinte folyamatosan dönt újabb rekordokat az Orbán-kormány az állami vezetők számát tekintve. Jelenleg 14 kormánytag van (legutóbb Kósa Lajos kapott tárca nélküli miniszteri posztot), amivel csaknem beérték az emiatt is sokat bírált szocialista–liberális kormányokat. - írja az mno.hu

Az államtitkárok és a helyettes államtitkárok számában pedig jelentősen lehagyták a 2010 előtti kabineteket; előbbiből most 58, utóbbiból 114 van – derül ki a kormányzati honlapon szereplő adatokból, illetve a Magyar Közlönyben közzétett határozatokból.

Vagyis a miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok összlétszáma elérte a 186-ot, miközben ez a Bajnai-kormány alatt 85 volt. De az Orbán-kormány korábbi önmagát is túlszárnyalta, hiszen jelentős a növekedés az év eleji, illetve az idén tavaszi adatokhoz képest. Akkor ugyanis lapunk összesítése szerint 173, illetve 176 fő volt ennek a csoportnak a nagysága. Azaz miniszterből, államtitkárból és helyettes államtitkárból most csaknem hat százalékkal van több, mint bő fél éve, március elején, pedig már akkor is többen voltak, mint januárban. A januári adatokhoz képest nyolcszázalékos a bővülés.

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja el

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!