Címoldal

Mészáros Lőrinc még a multiknál is okosabb

2017. 08. 30. 19:30 | PDF | Nyomtatható változat

mészáros lőrinc, multi, támogatás, orbán-kormány, vi2017-08

A sajátjairól sem feledkezik meg a kormány, ha a nagyvállalatok állami támogatásáról van szó – derül ki az egyedi kormánydöntések során adott állami támogatások céges listájáról. Ez az az adatbázis, amely alapján lapunk kiszámolta, hogy az Orbán-kormány közel másfélszer annyi állami támogatást adott a multinacionális cégeknek és a hazai nagyvállalatoknak, mint a szocialista kabinetek. - írja az mno.hu

Azért érdekes mindez, mert a Fidesz folyamatosan azzal kampányol, hogy a szocialisták a multicégek érdekeit védik, miközben a számok alapján azt látni, hogy a jobboldali kormányok adták a legtöbb pénzt a nagyvállalatoknak.

Az idei adatok szerint augusztus elejéig 22 vállalat kapott összesen 36,3 milliárd forintnyi állami dotációt. Ebből hét magyar vállalkozás: az abszolút győztes a Visonta Projekt Kft., amely egyedül jutott 6,2 milliárd forinthoz a magyar államtól keményítőgyártásra. A cégről annyit kell tudni, hogy 2015-ben alapították, a tulajdonosa pedig Orbán Viktor jó barátja, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a Mészáros és Mészáros Kft.-n keresztül.

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja el

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!