Címoldal

Bejött a retró: divatba hozta a régi sztárokat a Sziget

2017. 08. 02. 23:54 | PDF | Nyomtatható változat

sziget fesztivál, fellépők, sztárok, retro, vi2017-08

„Nagyszínpad, Nagyszínpad, Nagyszínpad” – a skandálás szinte egybeforr a Szigettel (az idei rendezvénysorozat jövő héten kezdődik, ezért erről szól a Blikk eheti sorozata) és azokkal a retró előadókkal, akiket a fesztivál tett újra sztárrá. - írja a Blikk

1998-ban több meglepetés is érte a szervezőket, elsőként az, hogy mekkora tombolás volt a Boney M koncertjén, nem is beszélve az akkor induló Táncdalfesztivál-sátor váratlanul óriási bulijairól.

– Róttam a szokásos köreim, amikor a majdani Sziget Café helyén a büfénél épp Soltész Rezső régi slágere, a Szóljon hangosan az ének bömbölt. Azt láttam, hogy a zömükben magyar tizen-huszon évesek az asztalon táncolva üvöltik a szöveget. Ami elgondolkodtatott: ha tényleg ennyire ismerik és szeretik ezeket a dalokat, akkor miért ne hívhatnánk el ezeket a működő, alapvetően művelődési házakban vagy öregek otthonában playbackre haknizó előadókat. Hogy ez milyen poén lenne. Bejött! – emlékezett vissza Gerendai Károly a Sziget Húsz év hév című könyvben, honnan jött a retró ötlete.

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja el

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!